Ford 7710 - pto koppeling blijft draaijen

Weet iemand waarom de pto as bij het lopen van de motor, direct begint te draaijen? Ik heb de handel die de as in zijn vrij hoort te zetten op verschillende standen geprobeert, maar de getande as blijft draaijen.
Glen Declercq

Reacties

Wimsumar
Beste Glen Declercq:
Quote:
de getande as blijft draaijen.

Is dit ook het geval met aangekoppelde machine(tussenas) terwijl de hendel op "uitgeschakeld" staat?

Het is een 'normaal' verschijnsel dat de ''getande as'' draait bij uitgeschakelde hydraulisch inschakelbare aftakas. Vaak laat het lamellenkoppelingspakket, door de klevende werking van de olie, de 'getande as ' door draaien ondanks dat er een aftakasrem op kan zitten (laatste kan door slijtage onvoldoende werking hebben).
fordsondexta200
De aftakas rem riem kan ook gescheurd zijn dan blijft hij vgm ook draaien.
T202Valtra
Wat @Wimsumar ook zegt idd, bij onze Deutz is dat ook zo. Draait gewoon met de motor mee maar niet snel en je kunt hem met de hand zo tegenhouden
Glen Declercq
Ik heb een klepel maaijer en wil deze binnenkort gaan gebruiken, kan ik de maaier dan zonder noemenswaardige problemen aan koppelen?
Wimsumar
Beste Glen DeClercq:
Quote @Glen Declercq:
aan koppelen

Om de tussenas (veilig) aan te koppelen zet je de trekkermotor uit. De p.t.o.-as staat dan stil en zal met de hand draaibaar zijn om de tanden in goede positie te krijgen. Wees bij het starten van de trekker wel overtuigd dat de in-/uitschakelhenden op [UIT] staat, én, mocht de p.t.o. onverhoopt toch gaan draaien als de motor wordt gestart, dat de machine (klepelmaaier) vrij en veilig kan draaien.
Glen Declercq
Oke, bedankt voor uw advies, wij gaan het proberen.
blue-ford4600
Waarschijnlijk is de pto remband kapot
boegie
Als je niet zeker weet of de pto stopt te draaien als er iets aangekoppeld zit, probeer even met de voet of voorzichtig met je hand of deze te stoppen is. Maar met de meeste machines is het niet erg als de pto toch aangaat als je de trekker start
RobinFord
Remschoentje idd versleten, of lamellenpaket kapot
dirkford
Hoe is die remband bereikbaar, is dit zelf te herstellen voor iemand die handig is
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!