Illustratie van:

Fordson Super Major - Motor en Remmen

De motor van mijn Super Major start goed, rookt niet, maar aan de uitlaat hoor ik steeds een onregelmatige ontbranding. Het lijkt erop dat er steeds één ontbranding van de vier heviger (luider)is dan de andere. Bij het remmen tot stilstand zonder veel druk op het rempedaal uit te oefenen blokkeert steeds het linker achterwiel bij het terug aanzetten blijft de rem van dit wiel altijd heel even plakken. Alvast bedankt voor de goede raad.

Deel dit topic

Reacties

Albert Peters
Ik denk dat je remprobleem veroorzaakt word door slijtage .Haal maar uitelkaar en jezuïtische zien dat de kogels te ver gaan en daardoor niet meer terug komen
Onregelmatig lopen.ze altijd komt waarschijnlijk door de brandstof pomp dat de eene plunjer meer of eerder dan de ander.
old man jose
@case inter kracht

Kun je dit nog een keer uitleggen want dit is koeterwaals wat hier staat.
selten
Kleppen stellen denk ik.
fendtinterfan
Begin inderdaad eerst met kleppenstellen.

wanneer dat niets uit maakt haal je daarna de verstuivers eruit en controleer even of ze mooi verstuiven. dit kun je doen door een verstuiverleiding te plaatsen met dezelfde maat nippels in de plaats voor de gene die je wil testen. dan draai je de verstuiver er op en kun je zien of hij goed vernevelt.
nog makkelijker is ze weg te brengen naar een bedrijf die ze test, dan kunnen ze ook gelijk de drukken goed afstellen.

als dat het nog niet is, en je weet zeker dat het op 1 cilinder is, kan het ook nog een kromme of verleten klep zijn. ga dan zoeken waarom hij krom is. 9 van de 10 keer is het niet een betere verbranding, maar een slechtere.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
141