Ervaringen met Samasz machines

Ik ben op zoek naar een nieuwe of jong gebruikte schijvenmaaier met ca. 2,5 m werkbreedte, zonder kneuzer voor in de achterhef. Nou zag ik in de agrapower een advertentie staan met nieuwe machines, waaronder ook maaiers, van het merk Samasz. Ik heb de site van de fabrikant bekeken en het is een Poolse fabrikant. Nou maakt het merk maaier mij niet veel uit en waar die precies gebouwd is nog minder. Maar ik ben wel benieuwd of er hier mensen zijn die ervaringen hebben met Samasz machines en dan met name de maaimachines. Wel graag reacties van mensen die er echt mee werken, ik heb niks aan reacties van kinderen die van papa gehoord hebben dat de neef van de achterbuurman zo'n maaier heeft en dat de vage kennis van de andere buurman geroepen heeft dat oostblok rommel is.
samasz.com/

Deel dit topic

Reacties

weurding
ebay.de/itm/…

geen idee hoe het kwalitatief is maar hier een voorbeeld welke onderdelen men gebruikt, natuurlijk is pools niet de kwaliteit van westers maar daar in de lande werkt men er ook mee en als je het prive gebruikt kun je er jaren wat aan hebben
walker1
@weurding Ik hoef er zeker geen honderden hectares per jaar mee te maaien en vaak bouwen die Oost Europese fabrieken in licentie van een westers merk.
assink
Onze oosterburen hebben d'r wel wat over geschreven:
landtreff.de/samasz-scheibenmahwerk-3-m-t21429.htm…

Ik heb toen iemand gesproken die bezig geweest is met dealerschap van deze machines, hij vond het prijsverschil niet groot genoeg met de grote merken. Vooral als je ook nog rekening houdt met de mogelijke inruilwaarde.
SIP was een paar jaar terug "in" maar ik zie d'r momenteel niet veel meer van?

Hier nog een linkje:
agrarheute.landlive.de/boards/thread/…
Daar zijn ze d'r zeker niet ontevreden over wat ik zo lees.
walker1
@assink SIP wordt volgens mij ook nog gewoon verkocht, is een Sloveens merk geloof ik. Paar jaar geleden wel bezig geweest met een nieuwe SIP hark, maar heb uiteindelijk een gebruikte Fella gekocht.
weurding
traktorpool.de/details/Maehwerke/…

is een 2 meter versie maar als je puur kijkt naar het prijsverschil zou ik persoonlijk niet twijfelen, gewoon internet in de gaten houden en er is soms best jong spul voor relatief weinig te koop
weurding
@walker1 torpedo was ook deutz licentie en toch een wereld van verschil, echter comer tandwielkasten zijn prima, maaibalken zoals bij de talex heb ik geen notie of dat licentie of origineel is
fendt-farmer
zonderland-machinehandel.nl/media/pdf/…

Kennis van mij heeft een triple maaier van dit merk bevalt uitstekent.
walker1
@weurding Ik houd internet ook wel in de gaten. Vorig jaar is met de laatste snede maaien onze oude DF km 2.23 s kapot gegaan, die maaier is al zeker 15 jaar oud en reparatie is denk ik niet rendabel. Verder ligt de helft van de grond in de natuur en we maaien dijken. Dus de eerste snede is voor ons pas in juni, ik heb er nu ook nog niet echt haast mee.
weurding
@walker1 als je een maaier zoekt met het knikpunt bij de aandrijving vallen de prijzen van westerse merken ook wel mee, kuhn wordt pas duur als je breder gaat dan 2.40 met middenophanging, denk met een beetje geluk heb je voor 5000 excl. een overjarige/nieuwe van kuhn, bij 15 jaar gebruik zijn de kosten op jaarbasis te verwaarlozen, zoek op de gmd serie, die zijn het goedkoopst, balken en aandrijving zijn vrijwel identiek met de grotere, allen 40 cm per schijf
deutz dx 470
@fendt716,311driver heeft er een maar moet nog geleverd worden 😉
jeet
Ik denk dat ik in jou geval liever een nette 2de hands heb als zon ding mijn mening
walker1
@jeet is die mening gebaseerd op ervaring met die machines of zomaar een mening?
Met een 2ehands weet je ook niet altijd wat er mee gebeurd is daar moet je dus ook een beetje geluk bij hebben.
jeet
Niet mijn ervaring maar wel van een bekende van mij had ook zon poolse maaier hij maait maar 20 a25 hectare per jaar na 2 jaar begon hij hevig trillen en en na 3 jaar was het gebeurd
jd4050
@assink

sip is er nog hoor, dat ze misschien iets minder herkenbaar zijn kan door de nieuwe kleuren zijn die misschien niet bij iedereen bekend zijn. De importeur van Sip is Zonna uit beilen.
dickt
Misschien heeft iemand uit de buurt van Uden info of ervaring, waar de importeur zit?
jansvangemeren.nl/Basis.aspx/?Tid=2
goeiedag eem
@walker1 wat ik wel weet van de trommelmaaiers is dat ze sneller roesten omdat er geen menie onder zou zitten, en de lagers eerder kapot zijn omdat men er een goedkoper merk in doet, bij de trommelmaaier gezien zegmaar, liever een gebruikte van een "goed" merk dan een nieuwe oostblok machine.
Hier in de buurt heeft zo'n trommelmaaier gedraaid van Samasz. Alleen maar ellende mee gehad. Na een jaar of 5 heeft de beste man maar een gebruikte kuhn gekocht.

Zonna/timmerman heeft toen ze in 2010/2011 begonnen met Sip er veel aan gedaan om dat spul in de markt te krijgen. Maar er staat, als je het vergelijkt naar marktaandeel, relatief veel van dat spul al weer op Internet. Zal vast wel een reden hebben!

Prijsverschil moet toch ergens vandaan komen!! En zoveel arbeid zit er niet in zo'n ding. Dus ga er maar vanuit dat het in de kwaliteit zit. Maar aangezien je nogal fel reageert op negatieve reacties, ga ik er vanuit dat de keus al gemaakt is. Laat je het even weten hoe het gaat over een paar jaar!?
+1
walker1
@Fendt-Farmer-Vario Ik heb nog helemaal geen keus gemaakt, maar ben gewoon benieuwd of er hier mensen zijn die er ervaringen mee hebben. Ik volg hier wel vaker discussies en vaak wordt er maar wat geroepen door mensen die er zelf niet mee gewerkt hebben.
Als er bijvoorbeeld een foto van een Zetor geplaatst wordt dan is er altijd wel weer een snotneus die het zeepsnor moet noemen, de trekker moet afkraken, maar als je vraagt hoeveel uur ze zelf met Zetors gedraaid hebben blijft het stil. Zelf heb ik aardig wat uurtjes gedraaid met verschillende modellen, goed, het heeft niet de luxe en comfort van de westerse merken, maar het zijn zeker wel degelijke trekkers.
Verder ben ik zelf geen merkfreak van het een of ander merk, hoef dus niet perse een Krone of PZ te hebben en ik hoef er ook geen honderden hectares per jaar mee te maaien, dus waarom zou een oost Europees merk geen goede optie zijn i.p.v. een 2ehands waarbij je net zo goed maar af moet wachten of die goed is en niet door de vorige eigenaar afgeracht.
dx11
Weet niet wat voor maaier je zoekt, maar hier staat nog een nouwelijks gebruikte 165 trommelmaaier van samaz. Als je 750 euro bied ben je koopman
walker1
@dx11 Zoek een bredere maaier en liefst een schijvenmaaier.
Maar heb jij zelf met die maaier gewerkt en hoe beviel die?
+1
dx11
@walker1 we hadden er wel wat problemen mee. Het maai gedeelte draaide altijd probleemloos, even als de tandwiel bak. Wat jan er verder aan stuk zou je zeggen. Maar de poelies liepen et af, en de lagers uit de draaipunten. Allemaal aan het voorste deel van de maaier. De maaier is bui het schommelstuk uit elkaar gehaald, en er zit nu de voortrein van een kats versleten Deutz km 24 voor. Het draait nu wel probleemloos.
Rickbuevink
Heb daar best goede verhalen over gehoord!
Renze
Quote @jeet:
niet mijn ervaring maar wel van een bekende van mij had ook zon poolse maaier hij maait maar 20 a25 hectare per jaar na 2 jaar begon hij hevig trillen en en na 3 jaar was het gebeurd

De 1.80 trommelmaaiers stonden inderdaad bekend om het feit dat het lager van de trommel er gauw uit liep. Het is een regelrechte licentiebouw van de PZ 185 maaier, maar men gebruikte een kogellager ipv een kegellager, die onvoldoende draagkracht had om de trommel te dragen. die liep eruit. Als je m vervangt voor een origineel PZ lager is de maaier net zo goed.
Case845xlplus
Kijk misschien eens bij pronar ook een goedkoper merk dit jaar gaan we voor het eerst maaien met een pronar tripple maaier
Wij hebben een samasz kt 301 s gekocht, alleen hij is er nog niet. Afwachten hoe hij bevalt, we hebben nu altijd met een lely achtermaaier gemaaid.
mtx 120
Altijd mooi iets te hebben wat de buurman niet heeft en hoe kleiner de trekker die ervoor staat hoe langer hij meegaat.Of een overjarige westerse machine uit duitsland (in kist) gouden zaken.
walker1
[quote="@dickt"] Misschien heeft iemand uit de buurt van Uden info of ervaring, waar de importeur zit?
jansvangemeren.nl....[/quote/]

Ik weet niet wat dat voor bedrijf is, maar ik moest vanochtend toch even naar Buts Meulepas in Oss en dacht van laat ik dan ook maar even naar Uden rijden, kom ik midden in een woonwijk uit, adres nog eens gecontroleerd en klopte. Aangebeld, een kind doet de deur open, gevraagd of ik goed zat, ja dit is Jans van Gemeren, maar het bedrijf zelf zit in Numansdorp. Nou, dat is mijn iets te ver uit de richting. Als je het mij vraagt is het ook niet echt handig om je prive adres in de advertenties en op de site te vermelden.
dickt
@walker1
Dat is wel heel vreemd.
Inderdaad raar om je privé-adres te vermelden.
guy
Nu we een jaar verder zijn, nog iemand andere ervaringen met samasz? Zijn aan het kijken voor een nieuwe trommelmaaier, daarom ik het nog eens vraag?
walker1
@guy Ik heb uiteindelijk een gebruikte PZ gekocht. Mede omdat het bedrijf dat met die samasz adverteerde toch niet in de buurt bleek te zitten. (zie mijn vorige reactie)
guy
@walker1

En heb je er een goeie koop aan gedaan? Want het kan tegenvallen ook he. Die samasz maaiers zijn best mooi gemaakt, dikke fabriek ook al ginderom, toch eens benieuwd naar ervaringen.
walker1
@guy Met die gebruikte PZ al wel wat problemen gehad.
Jasperfendt
@walker1 Zoals? Hier draaien zij vrijwel allemaal probleemloos op slijtdelen na
walker1
@Jasperfendt Onderkant van de schotel verloren
Jasperfendt
@walker1 Lager deruit zeker? Maar is het een echte pz dan? dan is die ook al wat jaartjes oud weer. Of is het al pz met een vicon of kuhn kleurtje?
+1
walker1
Wel een PZ
hoest
Hier in de buurt hebben ze vorig jaar een demo middag georganiseerd. Ik vind het spul er degelijk uitzien en iemand uit de buurt heeft ook een triple natuur gekocht. Wat mij bij de demo opviel was dat de frontmaaier hoger maaide dan de achter maaiers.
Herbert
.
Herbert
We zijn ondertussen weer een paar jaar verder. Wat zijn de meningen tegenwoordig over Samasz?
+1
Andre150
Hier draait een loonwerker in de buurt met 2 setjes trippel en afvoerbanden. Zijn er content mee. Meerde veehouders ook goede ervaring

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
40
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
452