Illustratie van:

Same 240 - Soorten brandstofpompen

Ik heb gebeld met Henk kamping over brandstofpomp onderdelen voor mijn same en hij vroeg of ik een disa pomp of een Bosch pomp heb. Weet iemand nummers van de Bosch pompen en of ze er wel eens ooit op hebben gezeten?

Deel dit topic

Reacties

gerhardleusink
Disa milano is een imitatie van bosch. Mij is eens verteld dat dit mindere pompen zouden zijn. Zouden bijv lekken langs de plunjers. Of het waar is ik weet het niet. Heb zelf een atlanta met een disa pomp lijnpomp die doet het nog best. Ik weet dat de latere atlanta s een bosch systeem hadden. Hoe dat bij een 240zit weet ik niet. Stuur je wel even een pb meteen tel nr. Die man weet het denk ik wel.
Wim240
@gerhardleusink oke bedankt
joop-same
Op de 240 en andere zijn Disa en Bosch pompen gemonteerd, de
element afdichting van de Disa pomp is er niet meer, en heb je enig idee wat je hebt aangehaald met de pomp helemaal te slopen ??? er zitten diverse afstellingen op oa: 1 de plunjer in het element 2 het element in het huis 3 de tandkrans op het element 4 de tandkrans op de tandheugel 5 de gelijk stelling van de opbrengst van de beide plunjers,
Onderdelen die je nodig hebt zou ik kunnen proberen te krijgen.vr.groet Joop-Same
joop-same
Ik las net een oudere mail daar vroeg je om een werkplaatshandboek van een SAME 240 die heb ik wel voor je
mail even naar Joop-Same@solcon.nl
Wim240
@joop-same ik weet wat ik me heb aangehaald, ik ben volgens mij niet zoveel onderdelen nodig alleen een tandheugel maar die had Henk kamping nog liggen voor 25€ volgens mij. De eerste vier punten kunnen moeilijk worden inderdaad maar punt vijf ga ik gelijk maken door de boormachine bijvoorbeeld een kwartier op de pomp te zetten en twee lijdingen in maat bekers te doen en zo kijken en stellen tot het gelijk is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same 240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2