New Holland TS 115 A - niet sturen bij koude start

Wie kan mij vertellen wat er aan de hand is.
New Holland TS115a stuurt niet bij koude start.
Filters zijn vervangen.
Olie zit T2200 van Q8 in (+/-100 draaiuren)
jaap-paulusma

Reacties

newholland6640
NIet sturen bij koude start? Of bij weinig motortoeren?
jaap-paulusma
Bij koude start, 's winters als het heel koud is wil hij ook wel eens niet direct rijden.
nhmonteur
Is het een plus of delta uitvoering?
jaap-paulusma
Delta
nhmonteur
Heb je de filters zelf vervangen of door je dealer laten doen? Zitten alle filters goed vast? en zijn het originele nh filters?
Hoeveel uur heeft de trekker gelopen?

In het hydraulisch systeem zitten een aantal o-ringen die voor de afdichting zorgen van het circuit die de olie aanzuigt uit de transmissie naar je filters. Als er een o-ring slecht is kan het zijn dat er lucht binnenkomt en de olie laat zakken als de trekker stil staat. Daarom duurt het dan even voor de trekker stuurt/rijd als de hij gestart word.

Maar kijk eerst eens of alle filters goed vast zitten en of je evt vochtige plekken ziet waar olie zit. Anders is het misschien verstandig om alle o-ringen te vervangen in het zuigcircuit.
jaap-paulusma
@nhmonteur heb je misschien een foto of een tekening waar de o-ringen zitten?
Er zitten originele filters op
heb ik gedaan voor de klant.
Ik weet zeker dat de filters goed vast zitten, ik heb het zelf gedaan en gecontroleerd omdat ik daar ook al aan gedacht had.
valmet 8500
@nhmonteur als er lucht bij komt en hij de olie laat zakken dan zou hij ook met hogere temp niet sturen willen of zie ik daf verkeerd.
nhmonteur
@valmet 8500 ja de luchtinlaat is zo minimaal, dat alleen de olie ervan terug zakt in de transmissie. Als de olie eenmaal opgepompt is dan zal je er weinig van merken. Tenzij het lek zeer groot gaat worden, dan krijg je veel lucht in het systeem waardoor het lawaai gaat maken en er evt schade kan ontstaan aan de pomp en componenten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS 115 A ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!