Massey Ferguson 35 - olieschraapveer met veer

Jooooow

Ben bezig met de zuigerveren te plaatsen van mijn perkins a3.152.
Maar bij men olieschraapveer met veer een der in moet ik 4 kleine segmenten plaatsen. Zijn deze conisch gemaakt? De afschuinig is allesinds zeer klein daarom vraag ik het best nog eens 😉 in het werkplaatsboekje versta ik ook niet echt hoe ze te werk gaan.

werkplaatsboekje blz 49-50 vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
verstraete

Reacties

jo845xl
Ik heb nogal moeite moeten doen eer ik het doorhad waarover jij het had. 😄
Het gaat dus om fig G10 , uitleg staat 1 bladzijde erboven .
Monteer eerst de hoekige ring die aan de binnenkant zit , dan 2 platte ringen onderaan in de groef , daarna de olieschraapveer en dan 2 platte ringen bovenaan de olieschraapveer .
Er staat niets bij hoe je de ringen moet monteren , dus het zal niet veel rol spelen .
Bij sommige zuigerveren staat er een merkteken op zodanig dat deze naar boven moet gemonteerd worden maar hier dus niet .
Ik zou wel aanraden om de openingen van die ringen niet allemaal op dezelfde plaats te laten vallen . Zuigerveren onderling verdraai je die openingen ook .
Wimsumar
Beste Verstraete: Hier is iets merkwaardigs aan de hand: De 4-delige zuigerveer wordt op de M.F.-Annatefka-website niet genoemd bij de A3.152 motor (wel bij de AD3.152 motor voor de M.F.-135). :?

M.F.-35 A3.152:

annatefka.nl/mf_techniek/spaans/…

M.F 135 AD3.152:

annatefka.nl/mf_techniek/spaans/…

@RPCounty: Hoe zat het ook al weer?
RPCounty
Die veren hebben geen onder of bovenkant. Wel bij de 4 delige compressieveer. De veren van jou monteer je gewoon 90 graden verdraaid per veer die je monteerd. De gegolfde veer zit in deidden dus wordt als 3e gemonteerd. Dus eigenlijk is het een 5 delige set.
verstraete
Oké, en kan het zijn dat dit redelijk spant, je kan ze niet zo gemakkelijk samen duwen dan de 4 delige compressieveren
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!