International 743 XL - hydro ventielen gebruiken

Ik heb een 743xl gekocht maar nu zitten er alleen een dubbelwerkende ventiel op . Kan ik mijn enkel werkende schudder er ook wel gewoon achter doen of moet ik dan een enkel werkende ventiel hebben
jan-broekate

Reacties

SJB533
Kan doorgaans gewoon
AW217
Handel twee tikken naar voren is drukloos bij deze trekkers. Kan je schudder rustig zakken zonder dat je trekker op het andere ventiel staat te persen.
valmet 8500
Dat wil wel. als je hem helemaal naar voren drukt staat hij op drukloos en laat hij de schudder gewoon zakken.
Wimsumar
Beste Jan-Broekate: Het kan gebeuren dat de schudder erg hard uit elkaar zakt als je de hendel helemaal naar voor duwt (zoals anderen noemen). Als je de hendel een heel klein stukje naar voor duwt zakt de schudder wat gemoedelijker. Hierbij hoeft de pomp niet op het verdrukventiel te persen.
jan-broekate
Dus kan de dubbele ventielen gewoon gebruiken voor mijn schudder
Wimsumar
Beste Jan-Broekate:
Quote @jan-broekate:
ventielen gewoon gebruiken

Zelfs als je het heel lomp doet en gedurende de 10 seconden dat de schudder zakt/uitklapt, de oliepomp door het overdrukventiel laat pompen (vanwege de dubbelwerkende functie van het ventiel) maak je nog geen schade.
jan-broekate
Nee ik laat hem altijd zo zacht mogelijk zakken . Want de schudder is van me zelf en als het kapot gaat moet ik het zelf weer maken he
SJB533
Wij gebruikten ook gewoon de dubbelwerkende ventielen. Volgens mij hebben we nooit de zweefstand gebruikt voor de schudder. De schudder is er naar mijn weten niet minder op geworden, de 745 ook niet. De zweefstand heb ik alleen bij de U-snijder gebruikt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 743 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!