Illustratie van:

John Deere 3130 - cav brandstofpomp demonteren

Mijn kering is lek van mijn brandstofpomp, deze wil ik daarbij vervangen. de tandwiel die aan de brandstofpomp zit wil ik er dan afhalen. alleen hoe zorg ik ervoor dat deze niet verdraaid wordt? hij zit met 3 bouten nog vast met een paspen. kan het ook zijn dat de tandwiel geen kant op kan? ik hoor het graag

Deel dit topic

Reacties

florisrobben
Hallo ik weet niet precies hoe het bij een jd 3130 zit maar ik heb laatst van een ford 3600 een cav pomp gedemonteerd gehad met 3 boutjes en het tandwiel blijft netjes zitten tenzij je het moet willig wilt verdraaien. Bij een perkins kan je de cav pomp er ook zonder problemen afhalen. Op de zijkant van de pompflens staat een streepje bij een van de 3 boutjes. Dat streepje moet overeen komen met een streepje op het distributiehuis. Voordat je hem los schroeft is het handig even te kijken of die streepjes overeen komen. Maar als je de keerring lek hebt van de pomp zelf dan dien je de hele pomp uit elkaar te halen want de keerring zit in het pomphuis en gaat er als eerste in als je de pomp in elkaar zet. Het lijkt mij verstandig als om de pomp weg te brengen als je nog nooit een pomp uit elkaar gehad hebt. Zoals ik al zei ik heb het nog nooit bij een jd 3130 gedaan maar volgens mij kan je de pomp er zo afhalen.
john deere 3130
@florisrobben
het is de kering van de pompas als het goed is kun je die er van buitenaf eruit halen en een nieuwe monteren. ik zal is morgen bij de plaatselijke dealer informeren maar bedankt voor de info
florisrobben
Oke dat is prima. Ik hoor het graag maar bij mijn weten zit hij in de pomp. Ik hoor het wel. Succes ermee
+1
Snaky Bill
Effe @ Tjerk ,
hem effe vragen hoe het mey een CAV injector pomp zit
Tjerk weet alles van John deer tractors af
JD3010
Dat tandwiel kan normaal niet verdraaien als je de pomp eraf haalt. Wat ik weleens begrepen heb, kan bij de ene pomp de keering van buitenaf vervangen worden en bij andere de hele pomp los moet.
Normaal kan dit tandwiel maar op één manier op de as gemonteerd worden. Zit een (halve maan)spie in. En de stand van de pomp t.o.v. het deksel waar ie aan vast zit staat ook gemerkt als het goed is. Als je de tandwielen onderling weer netjes op tijd monteert kan er eigenlijk vrij weinig verdraaien en dus mis gaan.
Tjerk
Is het allemaal gelukt?
dave_duijf
@Tjerk ik heb een johndeere 1640 deze lekt de brandstofpomp van hoe zit deze gemonteerd?
heb de streepje aan de pomp en distributie al gemerkt de drie schroefjes zitten los aan pomp zijde .leidingen ook al los.
hoe zit deze voor gemonteerd bij distributie riem ?
Wimsumar
Beste Dave-Duijf:

Quote Reactie van @dave_duijf:
lekt de brandstofpomp van

Waar lekt de brandstofpomp? Demontage is niet altijd nodig.

Voor verdere demontage moet "de distibutie" los (Deksel wegnemen) om het tandwiel van de pompas los te kunnen krijgen.

Ga naar de Johndeer.com partscatalog.
Vul 1640 in in het zoekvenstertje ("Find model").
Klik een catalogus met type 1640 tractor.
Vervolgens in hoofdstuk Alphabetic index op "Fuel injection pump'' klikken. Een afbeelding verschijnt hoe het tandwiel bevestigd zit.

jdpc.deere.com/jdpc/servlet/…
dave_duijf
Dankje

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
8