RAL kleur USA Equipment

Hallo allemaal,

Wij zijn bezig met het restaureren van een USA Equipment cultivator van 6 meter. Nu zijn alle kokers waar de tanden aan gemonteerd zaten getordeerd/in elkaar gedrukt. We hebben deze kokers er tussenuit geslepen en vervangen voor dikwandige kokers (100x100x5 vervangen voor 100x100x8).

Nu wil ik het frame graag weer netjes bijwerken met verf. Welke RAL kleur (geel) moet ik bestellen? De cultivator heeft dezelfde kleur als de wagens die bij Peecon worden gemaakt. Ik vind het wel iets weg hebben van de Challenger trekkers, kan iemand mij deze RAL (of andere kleurcode) geven?

Jeroen

Deel dit topic

Reacties

koenclaas
Cat geel is dezelfde kleur!
Miniplaat
@koenclaas
En dat is geen RAL code als ik het goed begrijp.. Weet iemand wat het dichtste bij komt?
Rick9819
@koenclaas heb het even voor je op gezocht peecon geel heeft RAL 1007
Miniplaat
@koenclaas @Rick9819
Ik heb de Kramp kleurenwaaier die we hier bij Slootsmid schijnbaar hadden meegenomen naar huis, de kleur die het meest overeen komt met onze cultivator is RAL 1095.

Caterpillar geel/bruin is gelijk aan RAL 1060 / 1065, deze is toch heel wat donkerder dan onze cultivator.

De RAL 1007 is te oranje vergeleken met onze USA, maar het kan natuurlijk heel goed dat hij vroeger die kleur had (voor de invloed van de zon). Bedankt voor het reageren!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
62