Illustratie van:

Deutz D4006 - ploffende motor

Vanavond de weilanden gesleept. Na een tijdje begon de motor onregelmatig te lopen. Met het geven van meer gas hield de motor in en maakte een ploffend geluid.Keam daarna niet meer aan het volle vermogen. Met het naar huis rijden hield de tractor er zelfs helemaal mee op. Heb zelf het idee dat er te weinig diesel inkomt. Vorig jaar heb ik de filters vervangen en heeft het motortje normaal gelopen. Wat kunnen de problemen veroorzaken?

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Denk een brandstof probleem, alles even na lopen, vanaf de tank tot aan de pomp, kijk waar nog diesel komt, en waar niet.
koenclaas
Koppakking lek?
Rozema
Misschien toch filters weer vernieuwen? Vuile tank waardoor de filters weer vollopen?
Kreidler76
Nadat hij ff stil had gestaan starte hij weer. Statoionair liep hij niet lekker. Na een tijdje sloeg de motor weer af. Morgen alles vanaf de tank los halen.
jaap-paulusma
Opvoerpomp zeefje vol met vuil?
kraantje in je tank dicht
filters
Slangen poreus en zuigen dicht?
casejxu
Opvoerpompje grote kans dat deze dienst zal weigeren. Na even stil gestaan hebben loopt alles weer vol diesel en loop je trekker weer. Totdat ze diesel weer te kort toe komt en gaat hij weer raar lopen
Welgerap52
Of de tank kraan dicht of de banjo bout van de slang die vanaf de tank komt zit dicht
Wimsumar
Beste lindeHydrocart30 & Kreidler76:
Quote @lindehydrocart30:
vanaf de tank tot aan de pomp

De tankdop niet vergeten. Als het luchtgaatje dicht zit trekt de tank vacuum en kan de brandstoftoevoer naar de motor ook gaan haperen.
nodor
Op je tankkraantje,(dus in de tank) kan ook nog een zeefje zitten, en mogelijk zit dat ook dicht, tankkraantje eruit draaien en schoonmaken, heb het zelf ook gehad met een landini.
MASSEY-MOOI
Koppakkinglek? Dan maakt die ook een ploffend geluidje
KeesOldtimer
@MASSEY-MOOI Luchtgekoelde Deutzen hebben geen koppakking..
Kreidler76
Alles schoon gemaakt. Probleem zat in de kraan. Hier zat alles dicht. Los gemaakt door geblazen. Alle leidingen los gehaald en door geblazen met lucht. Loopt weer als een zonnetje. Allen dank voor de inbreng.
Wimsumar
Beste Kreidler76:
Quote @Kreidler76:
Allen dank voor de inbreng.

Behalve de persoon die de vuiligheid in de tank heeft ingebracht, neem ik aan. 😉 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
11