Deutz d55 hydrauliek

Beste tfers

Onze d55 heeft te weinig hydrauliek olie om de kipper en de hefmast te kunnen bedienen. Nu pakt de oliepomp olie uit een klein reservoirtje boven de achterbrug onder t hefdeksel. Is het een mogelijkheid ipv een extra tank, de olie uit de achterbrug te zuigen? Zoals dit ook bij mijn ford gebeurt. Dus de aanzuigleiding verlengen tot de bodem van de achterbrug, en hier een filter op zetten.

BVD deutz-5006

Deel dit topic

Reacties

weurding
Heb een 5505 gehad (is identiek) die had een extra oliereservoir boven op het hefdeksel, misschien is er iemand bij tf die dit ook heeft en een foto kan plaatsen?
KubotaB6001
Zal morgen een foto maken van mijne D5505, die heeft ook een extra tankje van 7L, durf zelfs denken dat dit een origineel exemplaar is.
weurding
@KubotaB6001 klopt, is er een met een velsnaad in de midden?
marcpd
Geen goed plan om olie uit de achterbrug te pompen tbv de hydrauliek. Bij een Deutz zit daar 80/90 drijfwerkolie op. Op je hydraulisch systeem zit ofwel hydrauliekolie (een 32 of meer) of motorolie. Bij een ford zit er olie op de achterbrug met een viscositeit van om en bij die van motorolie of zelfs motorolie. Zoals eerder gezegd: extra tankje plaatsen.
Deutz-5006
@marcpd @weurding @KubotaB6001 Bedankt voor jullie reacties! duidelijk is dat ik het dus niet uit de achterbrug kan pompen, zou een van jullie mij nog een foto willen sturen van de tank en eventueel de olie leidingen hiervan? Alvast bedankt
KubotaB6001
@Deutz-5006 Ben pas vrijdagavond terug thuis, zal dan een foto plaatsen.
KubotaB6001
@weurding Wat is een velsnaad eigenlijk? In Vlaanderen heet dat hoogstwaarschijnlijk anders 😃
weurding
@KubotaB6001 in de midden geflenst, zit een rand, tank bestaat uit 2 delen
Deutz-5006
@KubotaB6001 alvast bedankt, vels is idd twee stukken metaal die beide aan het uit einde een omgebogen kantje hebben, deze pik je in elkaar en druk je plat en zo krijg je de felsverbinding 😉
KubotaB6001
Beter laat dan nooit, maar aan de reacties hier te zien is mijn reservoir dan toch niet origineel.
Deutz-5006
@KubotaB6001 vriendelijk bedankt!!! hier kan k wat mee

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0