John Deere 3130 - gekocht met een kapotte HI/LO

Hallo allemaal,

ik heb een 3130 gekocht, het oude model, zonder cabine.
de hi/lo is gedemonteerd omdat deze uit elkaar gebroken is.
over twee weken ga ik hem ophalen.
het plan is om hem zo rond het einde van de zomer te hebben rijden.

nu vroeg ik mij af of iemand mij aan tekeningen en of onderdelen kan helpen.

alvast super bedankt voor jullie reacties!

groetjes,
moshe
moshe

Reacties

Hanjelle
Hallo @moshe ,
Bij mijn foto's (even klikkennop mijn profiel) staan scans van het werkplaatshandboek waar de hi lo op staat. Piet Everts in Winsum heeft alles wat je nodig hebt en voor zeer schappelijke prijzen.

Flinke klus, maar goed te doen
JD3010
Op www.jdparts.com kun je bijna alle onderdelenboeken vinden van JD.
moshe
Kijk dat is mooi!
Zag ook tekeningen van het stuur.
De mijne heeft fors speling in het stuurhuis
Is dit nog na te stellen?

Groetjes
JD3010
@moshe Heeft die stuurbekrachtiging en heeft die speling met draaiende motor? Als de motor niet draait, is het normaal dat je een kwart slag het stuur kan draaien. Of bedoel je dat niet.
3130ls
Zou ook niet de Hilo uit elkaar halen Zonder boek. Zitten aardig wat afdichtingsringen in en als je er 1 vergeet. kan alles weer uit elkaar
JD3010
@3130ls Ervaring ermee? 😉 Moeilijk is zo'n Hilo niet, maar wel het koppie erbij houden.
Hanjelle
Wees blij dat je geen cabine hebt, dat maakt het aardig makkelijker. Goed onderzoeken wat de oorzaak van de kapotte Hi Lo was. Kan versleten olievoerende as zijn (Piet Everts laat deze replica namaken en stuurt ze ook wel op) maar zo te horen is jouw Hi Lo huis doormidden. Meteen kijken of de platen niet krom of blauw zijn, dan meteen vervangen. Ook goed kijken of er onder in je bak geen ijzervijlsel ligt. Bij die van mij bleek een van de remschijven volledig opgevreten, waardoor oliefilter dichtsloeg, waardoor hi lo geen olie genoeg kreeg en de platen verbrand waren.
Hanjelle
@moshe Ik weet niet of het na te stellen is maar @JD3010 heeft gelijk; als de trekker niet draait zit er een vrije slag op je stuur. De hef en besturing worden gevoed door de oliepomp die ook de hi lo voedt. Aangezien je hem uit elkaar hebt gekocht zou mijn advies zijn dat je eerst de hi lo maakt. Waarschijnlijk is er met de besturing namelijk niks aan de hand.
3130ls
@JD3010 inderdaad. Vooral als de vorige eigenaar Het voor de helft laat zitten. Elk ringetje moesten we opzoeken en bestellen
john deere 3130
Bij de speling op het stuur is zeker makkelijk te verhelpen. bij de pitmanas zit een bout zo uit mn hoofd dop 24 deze moet je aandraaien en dan is er de speling vanaf. de bout zit bij de linker kap bij de koppeling
tone29
@3130ls das toch met alles zo
3130ls
@tone29 ja ok. Maar als alles er nog in zit is het iets makkelijker
JD3010
@3130ls Iets? Zeg maar gerust veel makkelijker.
Tom VB
Eerst zorgen dat je lagedruk systeem lekvrij is, zorgen voor goede voeding hiervan (transmissie olie pomp) en dan verder sleutelen aan je stuur inrichting. Wanneer je de hilo weer in elkaar hebt zitten is deze met perslucht redelijk goed te testen op lekkage. Anders kan ie weer door de midden...
Tom VB
Everts Winsum Gn. Zeker aan te bevelen in dit geval. Ik hoop dat hij nog een huis voor je heeft. De hilo's van 6 cilinders worden redelijk schaars begreep ik.
3130ls
@JD3010 zoiets ja
Hanjelle
Dan meteen een drukmeter op je dashboard inbouwen die je aansluit op het deksel van je schakelpoken. Moet bij benadering 10-11 bar aangeven. Werd bij de 3130 bij loonbedrijven vaker gedaan omdat je dan de hi lo druk goed in de gaten kan houden en schade kan voorkomen.
moshe
Bedankt voor jullie reacties!
Motor liep niet dus de speling van het stuur valt wellicht mee
De hi lo is kapot om dat er drie tanden afgebroken waren die waren in het planetaire tandwiel stelsel terecht gekomen
Als de trekker hier is zal ik eens wat fotos laten zien
Dat testen wil ik ook graag doen voor hij weer dicht gaat!
john deere 5020
Zo'n huis vind je niet gemakkelijk meer
tone29
@3130ls t zou dltoch een keer los moete. Als je de hobby eraan hebt zeker zelf loshalen. Zijn genoeg jd dealers of bedrijven die er (als jij niet uit komt) wel raad mee weten. Dus trek los da ding haha
ardpassat
Ik heb de hi-lo ook vervangen, tekeningen kun je vinden op de site van john deere:
dpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt
Het beste kan je Piet Everts bellen.Ga met het de onderdelen daar naar toe, die kan jou precies vertellen wat je nodig hebt.
Succes!
Hanjelle
Ik heb eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met Piet. Eerlijke vent. Goede Hi lo huizen zijn lastig te vinden, daar is hij ook helder over. Olievoerende assen laat hij namaken. Destijds her en der geinformeerd maar of ze konden niet leveren, of waren stukken duurder.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!