Illustratie van:

John Deere 1020 - Slecht starten

Mijn john deere 1020 wilt slecht starten ik heb al van alles geprobeert zoals een nieuwe accu en een niew gloeispiraal in mijn spruitstuk maar hij wilt slecht aan slaan maar als we er stratkabels op zetten doet hij het wel maar nu is mijn vraag waar kan het dan aanleggen en en hoeveel ampere moet de accu zijn?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste BarryTukker: De Accudienst adviseert voor de J.D.-1020 een 70 à 80 Amp/h. startaccu. (Is niet echt veel).

accudienst.nl/accu/traktor-accu/…

Je klacht wijst op een slechte stroomverbinding tussen accu en startmotor. Controleer de accuklembevestiging (ook aan de kabel) en de bevestiging aan startmotor en massa. (Roest/corrosie).

AANVULLING:
Met hierbij nog wat 'luxer' onderhoud is de staat van de motor wellicht ook te verbeteren/vast te stellen:
Denk aan kleppen stellen en verstuivers testen. Het testen van de compressie (als de verstuivers er toch uit zijn) geeft ook veel duidelijkheid over het wel of niet vlot willen starten van een motor.
Hariems
Ik zou ook even je kabels controleren! Had mijn 2020 ook last van. Toen ik de kabels vernieuwd had was alles verholpen.
stefaanp
Massakabel goed bekijken en het volledig tableau moet goed vastliggen onder de batterijen
2 boutjes onder batterijbak
jd user
Je dynamo laad niet meer optimaal.Als je de trekker korte stukjes gebruikt ,krijgt de dynamo je accu niet voldoende vol.Kun je ook meten met een acculader. Je zal wel een gelijkstroom dynamo hebben.Die laden minder snel dan wisselstroom.Mijn 1020 heeft geen gloeispiraal,en start ook bij min 8.
Snaky Bill
@ Baarry-tukker
gewoon effe Tjerk bellen in Pietersbierum in friesland die weet alles van een 1020 JD af.
Adri-JD850
Haal de startmotor eens uit elkaar en maak deze is goed zuiver, door de loop van de jaren kan die ook wel wat vuil geworden zijn.
a3vandiejen
Aan de gang @barry-tukker , ik kom vanmiddag even kijken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
13