Illustratie van:

New Holland TS 90 - Hefinrichting

Hallo,

Ik heb hier even een vraag over onze New Holland ts90.
de hefinrichting van onze trekker doet het volgens mij niet goed meer wij hadden onze vaste tand achter de trekker als je de vaste tand cultivator heft in de positie regeling stand begint hij heel erg te schudden als de hef zijn hoogste punt heeft bereikt. En op de trekkracht regeling doet die dit niet.

Weet iemand wat hier kapot is.

Groeten
New Holland T 90

Deel dit topic

Reacties

nhfendt fan
Als je hem omhoog doet en begint te schudden of trillen kan er op duiden dat je te weinig olie in de achterbrug hebt
Ik weet niet als dat het is want hij heeft laatst een grote beurt gehad en de achterbrug olie is gewoon helemaal goed zit net 5 dagen nieuwe op
nhmonteur
Heb je een mechanische hef of een elektronische?
Mechanisch
nhmonteur
@New Holland TS 90 Zet je topstang dan eens in een ander gat op de trekker.
@nhmonteur moet ik de topstang 1 gat hoger doen aan de trekker zelf zeg maar?
Heb een foto van de hefinrichting geplaatst op mijn profiel gewoon de topstang 1 gat hoger doen?
@nhmonteur Heb het geprpbeerd niks geholpen topstang pastte niet in het bovenste gat kan het ook zijn dat er lucht ij de cilinder is gekomen omdat het heel erg stuiterde ( hebben eerst stuk met de woelpoot gedaan en dan eroverheen dus stuiterde heel erg )
nhmonteur
@New Holland TS 90 inderdaad een gat hoger in de trekker, maar dit helpt dus niet. in principe kan er geen lucht inkomen, of er moet te weinig olie in de achterbrug zitten, maar dit is niet het geval.
Is het niet zo dat je de positie en trekkracht regeling door elkaar haalt. bv als de hef bovenin staat en hij staat op trekkracht regeling staat, hij dan gaat reageren op de topstang die een rare stand dan heeft.
Hoe bedoel je dat precies?

Volgens mij heeft het toch niks met de topstang te maken? Denk dat de oliepomp kapot is ofzo ;s
mbvaltra
Quote @New Holland TS 90:
Volgens mij heeft het toch niks met de topstang te maken

Hoe wordt de trekkracht regeling bij deze trekkers geregeld?
@mbvaltra met een pookje in de cabine dichtbij de hef op mijn profiel staat wel een foto als de pook helemaal naar achteren is dan "danst" die achter de trekker zegmaar als je hem naar voren zet kun je hem gewoom goed heffen
johndeerefiat
Is de hef pc niet gewoon stuk?
nhmonteur
@mbvaltra @New Hollans TS 90 omdat jou trekkracht regeling werkt via het topstang punt. Dit kan je ook op de foto zien die je geplaatst hebt. waar de topstang vast zit aan de trekker is een soort hevel die naar binnen in je hef loopt. Gaat een machine zwaarder trekker dan komt er meer druk op de topstang en gaat je hef iets heffen. word de druk minder dan zakt de hef weer iets.
Maar als je een machine bovenin de hef hangt, en je topstang maakt een rare hoek en de hef staat op trekkracht regeling, dan kan het zijn dat de hef gaat dansen omdat de topstang dan steeds van kracht wisselt.
nhmonteur
@johndeerefiat deze trekker heeft geen elektronische hef

@New Holland TS 90 Ja dan zou het inderdaad niet goed werken. Heeft hij dit wel eens vaker gehad of is het zo ineens gekomen?
Want anders kan er toch iets met de positie regeling aan de hand zijn. Doordat hij zijn positie vast wil houden gaat hij constant heffen/zakken waardoor het werktuig zo gaat wippen. Ik kan morgen evt wel ff in de boeken van de ts serie kijken waar het evt aan kan liggen.
jammermaarhelaas
Is met mechaniek tussen instelhendel voor de trekkracht en positie regeling en de achterbrug nog wel helemaal in orde? Misschien is hier iets mee mis (iets krom of losgeraakt) waardoor hij niet meer goed op positieregeling komt te staan wanneer je de hendel in de cabine op positieregeling zet? Of gaat hij zelfs te ver, dus voorbij het punt waar hij normaal gesproken hoort te staan.
jammermaarhelaas
@nhmonteur

Wanneer je de mechanische hef geheel heft, wordt de trekkrachtregeling dan niet buiten werking gesteld (dus wanneer de hendel geheel bovenin staat) en de hefsnelheid op maximaal gezet?
nhmonteur
@jammermaarhelaas Daar durf ik zo geen antwoord op te geven. Ik ga het morgen eens nazoeken hoe het zit.
@jammermaarhelaas @nhmonteur Hartelijk bedankt voor al jullie hulp 😉 en NHmonteur onze hef gaat raar doen in de positie regeling en niet in de trekkracht hoop maar dat er door het vele geschud iets is losgetrilt en niet dat de hele oliepomp kapot is
jammermaarhelaas
@New Holland TS 90

Ik weet niet zeker of bij de TS serie de hef in positieregeling gaat en op maximale hefsnelheid wanneer je de hendel geheel bovenin zet. Het was een vraag. @nhmonteur kan hier misschien meer over vertellen.
@jammermaarhelaas we zullen zien xd als het goed is komt er zo een monteur hopen dat het niks ergs is en dat ik vanmiddag weer mooi zit te cultiveren haha maar denk het niet 😢
@nhmonteur nee hij komt uit 2003 en wij hebben hem net ongeveer een 1 week inbezit dus ik weet niet als het eerder ia voorgekomen hij heeft wel 1 a 2 jaar stilgestaan in de haven
jd user
Waarschijnlijk heb je een inwendige lekkage.Ik heb dit al eens eerder gezien bij een ford 5610.Die had dezelfde verschijning.De trekker staat gewoon te huppen.
Nou de trekker is er weer van de garage. wat blijkt dus dat hier een hele oud hef op zit mechanisch dus. Zo konden gewn probleem vinden dus het hoort bij deze trekker omdat er een hele oude hef opzit iedereen die gereageerd heeft hartelijk bedankt !@nhmonteur @jammermaarhelaas @case1455power
nhmonteur
@New Holland TS 90 Ja dat zei ik al dat het een mechanische hef is. Ik heb vandaag nog ff in de boeken gekeken, en kon daar eigenlijk ook geen gekke dingen vinden die het konden zijn. Het kon zijn dat de manchet lek was maar dan zou hij in alle standen moeten gaan schudden.
Je pomp kan het ook niet zijn want dan had hij helemaal niks meer gedaan of heel slecht.
Gelukkig is er dus verder niks aan de hand.
Heb je nog een keer vragen of iets, dan mag je ze altijd aan me vragen. eventueel ook via PB.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
24