Illustratie van:

Fiat F100 - hydroliek en onderhoud

Wij hebben een fiat f100 als hobbyboer. een 2 jaar geleden aangekocht. hydroliek draait niet onder volle belasting . dacht zal de hydro olie vernieuwen en de filter. is de bakolie samen of apart. kan er iemand me uitleggen hoe en waarop letten?
alvast bedank

Deel dit topic

Reacties

ares697
Ik neem aan dat je zelf de handleiding niet hebt?
fiatfan
Je moet wel voldoende opvangbakken hebben, want er zit zo'n 60 ltr in!
Bakker S
De versnellingsbak is samen met de achterbrug. Er zitten 2 filters op. 1 zit in een pot met 3 bouten vlakbij het andere filter. Er kan niet veel mis gaan lijkt mij. Succes
ares697
@Bakker S Is het een klus om makkelijk zelf te doen? Aangezien er zo veel olie in en uit moet
jouwstra
Dat is prima te doen... Zorg dat je de filterhuis goed schoonmaakt en de veer terug te plaatsen voordat je het filterelement terug plaatst.
Mocht dit het euvel niet verhelpen met je hydrauliek pomp, kan het zijn dat de pomp versleten is og dat het koper O ringetje versleten is.
ronald73
Als je de oliepomp eraf haalt kan je direct even kijken of de spiebanen nog goed zijn. Ik bedoel de spiebanen die op het busje zitten die op de as van de oliepomp geschroefd zit. Als je toch bezig bent haal dan ook de andere oliepomp eraf om te kijken hoe daar die spiebanen zijn.
Als de oliepomp er af is kijk naar binnen om te zien of daar de spiebanen ook nog gezond zijn.

Als de spiebanen bijna op zijn kan het gebeuren dat opeens de hydrauliek ermee stopt omdat de pompaandrijving wordt verbroken.

Om de pompen los te halen had ik hier de hele pompaandrijfkast van de achterbrug afgeschroefd. Dat werkt volgens mij makkelijker.
Bakker S
Je zou de hydraulische systeem kunnen laten opmeten bij een mechanisatiebedrijf. Mocht het te laag zijn, zet er dan gelijk maar 2 nieuwe pompen op. De versnellingsbak word ook gesmeerd door een van deze pompen. Zit volgens geen spiebanen op maar een soort kruis. Deze zit coniche op de pomp. Bij vragen kun je die hier altijd stellen. Mvg, S bakker
fiatteam
Eruit is simpel, het afvullen is een grotere uitdaging. Tegenwoordig hebben ze van die mooie pneumatische vulpistolen, heb je hem zo vol.
Met een vulkan kun je er bijna niet bij.
Vroeger vulden wij ze wel eens met een kipper, kipper omhoog, balk ertussen omkoppelen en laten zakken. Hoef je alleen het oliepijl in de gaten te houden.
ronald73
Quote @Bakker S:
Zit volgens geen spiebanen op maar een soort kruis.

Best mogelijk 😉 bij mijn F120 zijn het nog spiebanen. Die sleten wel eens af.
silence
Hallo, bedankt voor de reacties.
in de loop van de week ga ik er werk van maken . de hydroliekfilter zit naast de mazoutfilter zoals 'bakker s' aanhaalt, in een metalen pot. wat me niet duidelijk is waar zit de andere filter.
silence
Heb wel een origineel handleiding, er staat niet veel van hoe uitvoeren. heb wel gezien op internet dat er een 'service manuel' van is. vragen ze wel 70 euro voor.
silence
@Bakker S
zou je iets duidelijker kunnen zijn waar de 2de filter zit.
dat een in metalen pot iets verder dan de mazoutfilters is me opgevallen. de 2de filter blijft zoek.
mvg
jouwstra
Het binnen filter zit bij het rechter achterwiel onder de cabine.
Bakker S
@silence zoals Jouwstra al zegt. De een zie je zo wel zitten. De andere zit in de pot er vlakbij. Zitten drie bouten om de pot open te maken. Succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat F100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!