Speling stuur fordson dexta

Hallo allemaal,

Er zit flink wat speling op mn stuur, zowel in de draairichting als op het stuur zelf (wankeld een beetje). De speling op de wielen vindt ik niet zo erg, daar kan ik wel mee leven. Maar nu zit er ook speling op het stuurwiel zelf. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen, maar het lijkt wel of het stuur wankelt.. is dit een gevolg van de speling op de wielen of iets anders? Net gezocht of hier al een topic over was, maar kon zo gauw niet iets vinden.

Ik hoop dat iemand op dit forum mij iets kan vertellen over dit probleem.

Alvast bedankt!!

Deel dit topic

Reacties

renault gek
De speling van het stuur kun je meschien verbelpen ma van de stuuras weet ik niet
oldtimergek
Stuur eraf halen, dan dash bord en gashendel demonteren.
Dan zie je een deksel met 4 moertjes, deze loshalen. Kijk uit niet aan de stuurspindel draaien want er zit een lager boven in met losse kogeltjes. Die moeten niet naar onder donderen want dan ben je mooi klaar. Kogeltjes goed schoonmaken en loopring ook. Kogeltjes mbv vet erbij terug plaatsen en deksel monteren. Tussen deksel en stuurhuis zitten hele dunne opvul ringen, door nu een ring of misschien 2 weg te laten komen de kogels strakker in hun baan en word het wankelen minder. Gewoon ff proberen hoeveel er tussen uit moeten.
oldtimergek
Aan de stuur uitslag zeg maar hoeveel je aan het stuur moet draaien voordat de wielen reageren kun je met het stuurhuis van een dexta niet veel aan doen. Zorgen dat je stuurkogels geen speling hebben.
Hallo,
je kunt er ook een nieuw lager voor bestellen bij histoparts
als je de speling op wil lossen wat op het huis zit, moet je het wormwiel compleet demonteren, en dan kun je precies zien wat versleten is ik heb dit opgelast en weer vlak geslepen werkt perfect
en het afstellen van de bovenste lager heeft oldtimergek je al precies vertel.
DextaHB
Bedankt allemaal! Het is dus toch niet zo 1, 2, 3 verholpen.. Ik ga er wat aan doen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
9