New Holland TL 90 - daalsnelheid mechanische hefinrichting

De hef Zakt zeer moeilijk heb pennen hefcilinders al ontroest en gesmeerd maar helpt niet nu denk ik dat er iets niet goedvafgesteld is als ik hef wil laten zakken moet ik zwarte. Knop rechts op spatbord indrukken en zelf op hefarm gaan staan als er iets achter hangt moet die knop. Ook ingedrukt worden anders zakt de hef niet
majorprutser

Reacties

kerstrunner
Waarschijnlijk is het kabeltje dat de lift-o-matic bediend,met de tijd wat uitgerokken.Je kan het bij-schroeven aan het hendeltje op de achterbrug. (Je bent toch zeker dat de daalsnelheidsregelaar onder de stoel volledig uitgedraaid is?)
DANOONTJE POWERR
Precies wat @kerstrunner zegt.
Ik heb zelf hetzelfde gehad.
majorprutser
Waar precies. Kan ik die kabel op achterbrug bijstellen. Enkan onder mijn stoel geen hendel of knop vinden
nhmonteur
@majorprutser Als je een mechanische hef hebt en de hef gaat te langzaam naar beneden, dan moet je het kabeltje van je lift-o-matic iets strakker zetten.
Dit kabeltje zit aan de rechter kant als je er achter staat. Onder de rechtse hef arm zie je als het goed is een heveltje waar een staalkabel met draadeind aan zit. daarop zit een moertje M6 opgedraaid. Draai dit moertje wat strakker en je hef zal sneller dalen.

verder kan je de hef/daalsnelheid niet regelen
boereke
Wat kerstrunner zegt klopt. Als je de hef laat zakken moet je maar eens zo hard je kan op de daalknop van de lift-o-matic drukken, als de hef dan sneller zakt, is daar het probleem te zoeken. Dit is een vrij bekend probleempje hoor, maar niks ernstig.
Bij onze fiatagri 80-88 zit onder de stoel een daalsnelheidsregelknop, maar bij onze tl niet, moet je dus ook niet achter zoeken!
kerstrunner
@majorprutser Excuseer,op onze Fiat 65-88 zit onder de stoel een draaiknop voor de daalsnelheid maar bij de TL's blijkbaar niet zoals @boereke zegt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TL 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!