Elektrische schudder?

Beste,

ik vraag me af of het mogelijk is om de aandrijving van een hooischudder om te bouwen naar een aandrijving op een elektrische 12V motor?

Alvast bedankt
robinscherpie

Deel dit topic

Reacties

fendt-vario
Niet best
Wimsumar
Beste RobinScherpie: Technisch vast wel mogelijk. Je zal alleen een heel sterke trekker nodig hebben om de gigantische accu, voor de stroomvoorziening voor de tiental(len) sterke electromotor, mee te 'slepen'.
Welgerap52
Dat kan!
Maar is wel erg duur denk ik
Laat een schudder 12 kw gebruiken een kleine schudder dan gebruik je al 1000 ampère
Dus niet echt realistisch denk ik
Bij grote electriche vermogens gaan ze juist naar hoog spanning
robinscherpie
@Wimsumar zou de alternator niet het stroomtekort aanvullen?
Of zou dat ook niet lukken?
Wimsumar
Beste RobinScherpie:
Quote @robinscherpie:
zou dat ook niet lukken?

Stroom van een generator (als enige energiebron) is al veel beter (zie reactie WelgerAp) omdat dan met hogere spanning (en lagere stroomsterkte) gewerkt kan worden.

Vraag: Waarom zou je de schudder electrisch willen aandrijven?
robinscherpie
@Wimsumar voor mijn zitmaaier zonder PTO
Wimsumar
Beste RobinScherpie:
Quote:
zitmaaier

Een zitmaaier is er voor bedoeld zittend te kunnen (gazon)maaien. De wielaandrijving is er niet voor gemaakt nog iets anders mee te trekken. (Met hooischudder er aan komt ie niet meer van z'n plek). Nee Robin, dit wordt niets. 😞
MF6465dynashift
Ja kan wel denk ik maar dan moet je misschien een externe dynamo van een vrachtwagen ofzo erop bouwen aan de poelie van je maaidek bijv, zal niet heel erg goedkoop zijn gok ik
MartinZaandam
Laten we een extreem voorbeeld nemen: je zet op je tractor een dynamo van 170 Ampere, zijn in de handel verkrijgbaar dus dat is het probleem niet, maar als jij zoveel stroom trekt uit je accu moet je dynamo dat weer gaan aanvullen. Nu is er een rekensom om je stroom en voltage weer om te zetten naar PK's en wat zal daar uitkomen; Dat jij met je dynamo zoveel PK's uit je tractor gaat halen, dat je motorblok eigenlijk alleen al in vol-toeren moet gaan draaien (dan staan je banden nog stil) om het aan tal weg-getrokken dynamo-Pk's aan te vullen. hoogst waarschijnlijk gaat er daarna iets vreselijk snel stuk, of je V-snaar/getande riem vliegt om je oren, of je dynamo smelt inwendig, of je motorblok zakt in elkaar en dat is nog het waarschijnlijks. Vóórdat jij in de gaten hebt, dat je van standgas omhoog moet naar volgas is je dynamo je motoblok al aan het verzieken, want in standgas levert je tractor nog niet de PK's die je wel nodig hebt en in laag-toerental veel Pk's uit je motorblok willen toveren kan uitlopen op een vastloper. In laag toerntal heb je namelijk ook geen flow (=vloeistof-snelheid) in je waterpomp en als je stilstaat heb je geen rijwind en je oliepomp onderin je carter ligt nog een beetje in slaapstand, maar je hebt wel volle oliepomp productie nodig om je motorblok te koelen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Een tractor-af fabriek is meestal zo uitgevoerd, dat hij een leve lang mee gaat. Het verzwaren van je dynamo geeft waarschijnlijk een "hartaanval" op je motorblok
marc102
Deze zijn niet zo duur.....
Wimsumar
Beste Marc102:
Quote @marc102:
Deze

Ik vind het een Scherpie. 😉
Een paard is in zekere zin inderdaad ook een zimaaier. 😃
marc102
@Wimsumar haha maar je snapt wat ik bedoel gewoon een trekhaak aan maken

Ik ben zelf elektrotechneut maar vind een elektriche schudder wel erg ver gaan als je het ook zo kunt doen

Je zou tog ook tanden onder de messen van de maaier kunnen lassen dan krijg je net zoiets als een kuilverdeler hahaha
Wimsumar
Beste Marc102:
Quote @marc102:
trekhaak aan maken

Zoals ik eerder al schreef: Een zitmaaier is geen trekpaard.
Welgerap52
Koop een wiel aangedreven vorkjes schudder
marc102
@Wimsumar De oplossing!!!
Koop een dieselross haha
walker1
@robinscherpie hoe vaak blijf je nog met idiote vragen komen? Heb even naar je eerdere topics gekeken, gaat elke keer over een stuk wei wat je wilt hooien en je wilt van alles behalve een normale tractor met normale machines. Een trommelschudder achter de auto, een ruwterreinmaaier, enz.
Nu heb je dus voor je wei een zitmaaier (gazonmaaier???) en dan moet een electrische schudder achter.
Neem gewoon een oud trekkertje van 40-50 pk, koop een oude pz135 en een pz strela en succes met je wei hooien.
valmet 605
Gewoon nog een paar keer met de zitmaaier door het gras heen fladderen. Krijg je wel erg kort hooi...
MartinZaandam
Zo idioot vind ik zijn vragen niet. de jonge is nog jeudig volgens zijn profiel en stelt, voor hem, een logische vraag. Wij snappen gelijk dat het niets wordt, uit ervaring en bijgehouden parate kennis. Dat heeft die jonge nog niet en dat leert hij hier. Beter zo, dan dat hij iets koopt en dat aan elkaar gaat knutselen en achteraf dan hier gaat vragen, waarom iets niet lukt.
O N
@MartinZaandam Dat zou ik niet durven zeggen, door zulke dingen zelf te proberen leer je zeer veel bij en krijg je de benodigde kennis. . .

Maar los daarvan een elektrische schudder is niet zo belachelijk alleen niet in combinatie met een zitmaaier, eerder een trekker die hiervoor voorzien is ( ik dacht me voor te stellen dat fendt en John Deer hiermee bezig waren ?)
Arrie94
@O N Maar beter beun je als 14 jarige niet zoiets in elkaar, dan moet je eerste een hele goede theoretische basis hebben 😉
robinscherpie
Met quads maaien ze veel maar ze kunnen het gras niet hooien omdat er geen schudder bestaat dus dat lijkt mij de beste oplossing
Boerenjongen16
@Arrie94 Laat hem lekker beetje aanrommelen... vroeger ook maar zat gedaan. 9/10 werd het niks, maar toch... beetje bij beetje leer je wat.
Arrie94
@Boerenjongen16 Dat wel, maar als je weet wat die amperes inhouden, dan schrik je wel effe 😃
walker1
Een schudder aandrijven vraagt ca. 5 pk per kop. als het door zitmaaier getrokken wordt dan is 2 koppen al zwaar zat en heb je 10 pk nodig voor die 2 koppen. Is ca. 7 tot 8 kw. Dat red je al niet met een simpel huis, tuin en keuken aggregaatje van de plaatselijke bouwmarkt.
Corne S
Hoever zit je bij een stopcontact vandaan? Anders gewoon met verlengsnoer en motor op het lichtnet. Alleen oppassen dat je het snoer niet raakt l.
Max Deeleima
Als het werkt kom ik er graag een fotoreportage van maken.
ares697
Vroeger ging ik ook wel eens het gemaaide gras in de berm of op een klein veldje hooien. Dan gebruikte ik gewoon een hooivork om het gras wat op de schudden en een hark om het bij elkaar te halen. Dat werkte heel goed en het kost ook niets.

Zulke dingen in elkaar maken is inderdaad heel leerzaam, maar het kost simpelweg gewoon te veel geld voor zo'n klein stukje gras.
robinscherpie
En een 2 takt motor in de plaats van de elektromotor? Zit daar iets meer in?
Max Deeleima
@robinscherpie misschien kan je er trappers op maken?
Max Deeleima
Aggregaten in de verkoop bij troostwijk. leuk voor de knutselaar.
troostwijkauctions.com/nl/…
walker1
Quote @Max Deeleima:
@robinscherpie misschien kan je er trappers op maken?

+10! 😄
malcon
Of op luchtdruk je schudder aandrijven. Kan ook..
japieman
Gewoon een geit kopen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!