Vijftig jaar loonbedrijf Toering

Beste T.F.-ers:
Groot(s) in kleinschalig landbouwgebied.
De regionale (Friese) televisie was erbij.

omropfryslan.nl/utstjoering/…

Website:
firmatoering.nl/2015/02/…

Facebook:
facebook.com/pages/…
Wimsumar

Reacties

Jahn
Mooi bedrijf met mooi materieel! wij doen veel zaken met hun
Wimsumar
Beste Jahn:
Quote @Jahn:
wij

Wie is "wij"?
Jahn
@Wimsumar

grontmij
Wimsumar
Beste Jahn:
Quote @Jahn:
grontmij

Ooohw, dat dacht ik al. (De rest van je T.F.-fotoboek gaat alleen over trekkertrek).
Machtig
valmet 605
Mooi
Fendt926Driver
Mooi filmpje. Kon er niet veel van maken maar erf verharding is in die 50 jaar nog niet gelukt.
Hebben altijd fiat en newholland gereden maar zie ook fendt voorbij komen. Hebben ze een loonbedrijf met fendt bij over genomen of toch eindelijk het licht gezien?
Wimsumar
Beste Fendt926Driver:
Quote @Fendt926Driver:
Hebben altijd fiat en newholland gereden maar zie ook fendt

Hoho, het Fries is dan wel lastig te verstaan maar het filmpje begon met de woorden "alderearste trekkerke" (vrijwel hetzelfde als in het Nederlands: Allereerste trekkertje) bij de Farmall CUB. 😉
Maar inderdaad, FIAT werd de boventoon, vanzelfsprekend gevolgd door New Holland (zelfde dealer, Jan Smedes, in naburig dorp Garyp, later Suameer). Door overname van een dorpsgenootloonwerker stond er ook nog een 'blauwe maandag' een paar Massey Fergusons. Bij een nog volgende overname (collega in naburig dorp) waren Fiat/New Holland inbegrepen. De Fendt werd geïntroduceerd toen Ford dealer Meinderts Warga (ook betrekkelijk dichtbij gevestigd) het trekkerdealerschap verloor (bij de Ford/New Holland reorganisatie) en het Fendt dealerschap daar een 'witte' vlek op de kaart vertoonde. De laatste trekker komt echter bij Broekens Gorredijk (New Holland) vandaan vanwege de de New Holland dealerreorganisatie waarbij Jan Smedes N.H.-dealerschap verloor. Het 'licht bij Fendt' zullen ze inderdaad wel gezien hebben en om de aanschafprijs toch weer voornamenlijk New Holland blijven rijden.
Verder is door de jaren heen een rode draad te ontdekken in de merken Veenhuis, Krone, Schuitemaker.
deJong
@Fendt926Driver ze hebben al jaren fendt. Ik geloof vanaf 95 hebben ze eerst 2 514s gehad later de 818 922 en een paar jaar terug de 820 en 2 jaar geleden de 720. Ik heb er stagegelopen 😛
Fendt926Driver
@deJong lijkt mij ook wel een mooi bedrijf. Vindt alleen het aandeel erf verharding te laag voor zo een bedrijf. Maar zie natuurlijk ook niet alles op deze video.
deJong
@Fendt926Driver de dumpers kilverbakken en rups kranen staan s'omers opt grind voor de rest groot genoeg verhard erf. Het is zo je kunt beter grind/zand hebben anders moest peter al zijn water opvangen ivm vervuiling. Opdat zze zo dicht bij het oudevenen zitten. Als ik het goed heb.
Wimsumar
Beste De Jong:
Quote @deJong:
anders moest peter al zijn water opvangen

Oei, hebben ze daar nog geen toilet, septictank en/of riolering? 😃
Maar inderdaad, als je niet meer dan strikt noodzakelijk erfverharding hebt, wordt je (voorlopig) ook niet aangesproken (door Waterschap/Gemeente) op erfafspoelingswater (en de mogelijke vervuilingswaarde er van). Het in de grond laten wegzakken is dan zeker te verkiezen boven de aanleg van een zuiveringsmogelijkheid.
Jasper V
@Wimsumar Welke tractor komt niet bij smedes vandaan dan?
Wimsumar
Beste Jasper V:
Quote @Jasper V:
Welke tractor

Ik dacht die met het nieuwe slootreinigingsapparaat.
sikuman
Laatst 3 zijn al door broekens geleverd
Hessel1
Er is nog geen new holland door broekens geleverd, komen allemaal nog bij smedes vandaan
sikuman
Met de show in surhuisterveen stonden daar al nieuwe trekker voor toering .
vorig jaar is de eerste al geleverd
Hessel1
@sikuman De trekker die op de show van Broekens stond, stond hier vanwege de doorzaaimachine die erachter zat. Die is door Broekens geleverd. Die trekker is een aantal jaren geleden door Smedes geleverd.
Hessel1
Vandaag Toering hun nieuwe New Holland t7.270 zien staan bij Smedes. Bijna klaar voor aflevering.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!