Mestmixer aan kraan hydromotor

Ik wil aan de kraan een mestmixer maken

Het gaat om een takeuchi tb070 met een olieopbrengst van 75ltr min

De schoep heeft 3 bladen en 50 cm diameter

Weet iemand naar wat voor hydromotor ik moet zoeken?

Deel dit topic

Reacties

IH-Kees
Maximale druk kraan ?
toerental mixer?
wat heeft deze mixer normaal aan vermogen nodig?
Jeroen-ford
280 bar druk
Ik weet het normale toerental voor een mixer niet en het benodigd vermogen voor deze schoep ook niet.

hoe hard draait een mixer normaal?
Valtra-Fordpower
De mixer zal bij 540tr/min zo'n 40 á 50pk vragen.
fendtinterfan
@Jeroen-ford mixer draait normaal 400 toeren. je hebt 75000cc min
75000 cc/ 400 = een motor van 188 cc. dit is zonder verliezen gerekend. wat het meest overeen komt bij deze motoren is 200 cc of 180 cc, ga dan voor de 200cc die is iets sterker
fendtinterfan
@Valtra-Fordpower de kraan geeft bij 280 bar en 75 liter een netto maximaal vermogen van 35 kw aan de snelkoppelingen
Valtra-Fordpower
@fendtinterfan

Dan moet die kraan het trekken zonder dood neer te vallen 😃
Jeroen-ford
Bedankt voor de snelle reacties

Kan ik een hydromotor gaan scoren
fendtinterfan
@Valtra-Fordpower als je teveel vermogen vraagt gaat hij wel door zijn overdruk heen.
fendtinterfan
@Jeroen-ford let er wel op dat de hydrauliek motor niet te snel draait. kramp.com/shop-nl/nl/…

deze motoren kunnen maximaal 75 liter hebben, dan zit je wel op de limit. de makimale druk kunnen ze niet hebben dus het is verstandig om de druk op de extra functie iets lager af te stellen.
IH-Kees
@fendtinterfan OMS OMP en alle betaalbare hydrauliekmotoren gaan 30kw nooit halen.
Indien je iets degelijk wilt bouwen kom je bij een axiaal plunjer motor uit. Goed zoeken moet het voor onder de 1000 euro lukken.
fendtinterfan
@IH-Kees dat dacht ik ook al wel jah. volgens de gegevens halen ze het wel kwa hydraulisch vermogen maar ik denk dat ze teveel inwendige lekkage gaan krijgen.
fendtinterfan
@IH-Kees het valt natuurlijk met een orbit te proberen als je er goedkoop aan kunt komen.
Jeroen-ford

Dit lijkt me ook een standaard motortje
mdoornekamp
@fendtinterfan In de tabel van Kramp staat dat een oms 200 maar 16,5 kw levert. Je heb natuurlijk de nodige verliezen. Dat lijkt me wel te weinig voor een mixer. Het hydraulische vermogen dat zo'n kraantje levert valt sowieso tegen.

Hier mixen ze met een opbouw op een vrachtwagen. Daar staat een 6 cil daf motor op met een hele dikke pomp met slangen van 5 cm doorsnee......
JD3010
@mdoornekamp Het lijkt me ook niet dat je dit zomaar met zo'n Danfoss-motor in elkaar knutselt. Wat zal zo'n kraan aan vermogen hebben?
mdoornekamp
@JD3010 zo'n danfoss motor is best eenvoudig. Daar kun je zelf best wat mee maken. Alleen het hydraulische vermogen dat je uit een kraantje haalt valt tegen. @fendtinterfan had uitgerekend dat er 35 kw uit kant komen. Alleen de bijbehorende danfoss motor levert maar 16,5 kw aan de as omdat er nu eenmaal veel verliezen zijn.

Ik heb zelf een danfoss OMT 200 aan de shovel om de kuilverdeler aan te drijven. Die shovel levert 140 liter. Zo krijg ik 30 kw uit de hydromotor en dat is net genoeg voor de kuilverdeler.
JD3010
@mdoornekamp Maar daar heb je dan denk ik ook geen 280 bar op staan, waar @fendtinterfan het over heeft. Bij die Dannfos motoren houdt het met 200 bar ook wel op. En hij lijkt ook het rendement dan de hydraulische installatie even vergeten te zijn, 70%?
930triplemaaier
Vergeet niet dat bij kranen als de druk te hoog wordt dat dan het volume terug geregeld wordt omdat anders de motor smoort

waar ik werk hebben we hijdraulisch aangedreven mixers en daar staat bij 280 bar en 70 liter per minuut een 35kw elektromotor aan te trekken.
jan-broekate
Ik zie ze wel eens te koop staan die mixers voor aan een kraan of schovel dus dat moet zat kunnen op het hydro van de kraan . Nu weet ik niet om hoe zo'n kraan het gaat maar toch
fendt308-driver
Het moet kunnen, loonwerker hier rijd ook met een sjoksjokeuchi kraan met mixer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
16