5

Welke thinner gebruiken?

Welke thinner moet ik gebruiken voor verf te verdunnen ik heb nu de synthetische thinner van kramp maar kan ik ook gewone thinner gebruiken?

gr

Deel dit topic

Reacties

Welk merk verf gebruik je. het merk thinner moet bij de verf passen. Het liefst bijde van hetzelfde merk.
Heb je ook die verf van kramp? Dan verdunnen met Harder / verdunner van Kramp.
Mijn broer is auto spuiter geweest en heeft al verschillende trekkers gespoten, die haalt het gewoon bij de gamma, praxis enz.
Thinner en thinner is 3 ligt eraan wat er in zit tolueen, xyleen of combinatie van de 2 aangevuld met wasbenzine
kan je verf verdunnen of kapot laten gaan dus pas hier mee op

Cellulose thinner tolueen goed om je spuit schoon te maken en om 2k lakken te verdunnen ook niet alle. Synthetische verdunner is veel milder bevat Xyleen en Wasbenzine voor gewone lak op Alkydhars basis is de laatste geschikt of wasbenzine om te verdunnen.

De verharder verdunner is een combinatie die de droging en een reactie geeft met de lak die zorgt voor een harde laklaag
dit kan wasbenzine met isocyanaat zijn dit is ook zelf te maken met wasbenzine en de verharder kan je zelf de percentages regelen. Enigste nadeel te veel klaar gemaakt product (lak ,verdunning, verharder) hardt door dus na 4 tot 8 uur niet meer bruikbaar dit geld ook voor de harder verdunner die je in de winkel haalt.

Het komt er op neer dat je de voorgeschreven verdunner van de fabrikant het best gebruikt ook al lijkt dit duur maar dan is het resultaat er wel.

Experimenteren met andere zaken kan je vaak een resultaat geven wat je niet wil en ben je verder van huis schoonmaken en op nieuw doen en alle kosten van dien.

Klein beetje technisch maar misschien wel nuttig
Succes met spuiten.
@H4 B25 oke super bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
115