Pirelli TM 700 (480/70R38) Hoeveel spanning?

Hallo, Op welke druk kun je deze banden best zetten zodat je er mee op de weg kan en ook in het veld met genoeg tractie?(met dezelfde spanning) Nu is er ongeveer 1.4 bar in. Andere mensen ervaring met deze banden serie?
Tim-MF3080

Reacties

mark-nap
Onze fiat staat op 0,8 en tussen de 1 bar
Tim-MF3080
@mark-nap Met welke maat en merk bande?
mark-nap
Precies het zelfde ????????
mark-nap
Licht er aan ik weet niet wat je met de trekker gaat doen want als je zware dingen gaat trekken/tillen mogen ze wel wat harder
Tim-MF3080
@mark-nap Ok werkzaamheden zoals cultivateren; rotoreggen, ploegen met 4 schaar. Ik heb de indruk dat ze gerust wat zachter mogen maar ik weet niet hoeveel en of het dan nog veilig is om alle dingen ermee te doen, niet dat ze dan scheuren in het ergste geval
Wimsumar
Beste Tim-MF3080: Bij hoge (weg)snelheid en/of zware gewichtsbelasting moet de bandenspanning relatief hoog (De 1,4 BAR die je er nu in hebt).
Voor hoge trekkracht en voorkomen van bodemschade kies je voor een lage bandenspanning zo rond de 1 BAR.
Tim-MF3080
@Wimsumar Ok deze tractor gaat max 40 km/u maar voor velden die kort bij huis liggen is het dus beter om richting de 1 bar te gaan
Wimsumar
Beste Tim-MF3080: Ja, daaraan heb je een goede richtlijn.
Tim-MF3080
@Wimsumar Ok bedankt voor je reactie. Best een eigenaardig verhaal maar we hadden is voor dat één van de achterbanden een lek had en naar mate de dag stilletjes afging en naar mate de tijd trok de tractor veel beter... Dus daarmee dat het me interresant en ook kwa verbruik interresant leek dit eens te vragen.
dx11
Met 0.9 bar op 40km/h mag je nog 2300kg per band belasting hebben. Bij 1,5 bar is dit 2900kg
Tim-MF3080
@dx11 Oke bedankt voor de reactie. Misshien rare vraag maar hoe bereken of tel je zoiets met belasting? gewoon totale gewicht van de tractor? Ik denk dat ik ze op 1.2 bar ga zetten dat dat het veiligste is
kerstrunner
@Tim-MF3080 Op de site van Trelleborg kan je een load indicator vinden, (wel niet makkelijk en ik denk alleen in engels)daar kan je precies vinden met hoeveel belasting en snelheid je welke spanning mag hanteren. Ik ben eens met mijn tractor en verschillende machines naar een assenweger in de buurt alles gaan wegen om een idee te hebben hoeveel gewicht er juist op een band rust.
Tim-MF3080
@kerstrunner Ok zal eens gaan kijken. Bedankt en slim want dan weet je het precies
Tim-MF3080
@kerstrunner Hbe het gevonden. Is een mooie berekenaar maar ik weet alle gegevens niet jammer genoeg
kerstrunner
@Tim-MF3080 Banden nog eens controleren,veel succes ermee!
Tim-MF3080
@kerstrunner Ok bedankt
valtra1
Op kennisakker.nl bij bandenkeuze onderaan de site vindt je alle gegevens, druk bij verschillende snelheden en belastingen. Wil je weten hoeveel een achterband belast wordt, gewoon effe bij meststofleverancier of zo op de weegbrug zetten, best met machine achter de tractor, dan heb je de correcte belasting op de band waarmee je op de weegbrug staat.
Tim-MF3080
@valtra1 ok bedankt
hummy
1.2bar ploegen en 1.8 transport
Tim-MF3080
@hummy Als je ze nu op 1.2bar zet met de ploeg aan of rotoreg en je rijdt 40km/u zou het dan kwaad kunnen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!