Volvo BM 430 - oliepomp vervangen Volvo 430

De oliepomp van onze 430 moet worden vervangen. Zijn er nog speciale dingen waar je op moet letten tijdens het vervangen en zijn deze oliepompen nog gemakkelijk te verkrijgen nieuw?
MaxxuM4ever

Reacties

Wimsumar
Beste MaXXum4Ever: Op zo'n Volvo BM-430 zit toch 'gewoon' een (Bosch) tandwieloliepomp op de motor? Dat kan niet moeilijk (leverbaar) zijn.

En anders: devolvoman.nl/index2.html/

P.S.: Heeft zo'n Volvo een aparte hydrauliekolietank (boven pompniveau) ?
MaxxuM4ever
@Wimsumar dat scheelt weer als er een Bosch pomp op zit, die zullen nog wel te vinden zijn. Deze Volvo heeft geen extra hydrauliek tank als ik het zo zie, alleen de olie in de achterbrug. Dank voor uw kennissenkring, dan ga ik een rondje bellen voor een andere pomp.
MaxxuM4ever
@Wimsumar Wim, ik heb vanmorgen nog eens goed gekeken en deze trekker heeft inderdaad een aparte olietank boven pomp niveau naast de brandstoftank, de pijlstok hiervan was aardig droog, vandaar dat de olieopbrengst ook niet zo best is.
Wimsumar
Beste MaxxuM4Ever:
Quote @MaxxuM4ever:
niet zo best

Dat meen ik me tenminste van 35 jaar geleden te herinneren dat een buurman (in Flevoland, mijn geboortegrond) ook zo'n Volvo BM-430 had, waar de hydrotankdop voor het stuur, in de cabine zat. 😄
Met een beetje geluk is de pomp niet kapotgegaan door het drooglopen.
Als de pomp er wel afmoet zal denk ik de olietank eerst afgetapt moeten (voordeel is dat de pomp na reparatie weer gemakkelijk volloopt/ontlucht).
B.T.W.: Zoek/vervang tegelijkertijd de filters en doe de hefinrichting eerst helemaal naar beneden (er zijn merken trekkers die erg storinggevoelig zijn voor luchtindringing in het hefsysteem na zulk soort onderhoud/reparaties.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!