Illustratie van:

Nuffield 342 - motor slaat uit/af bij zware belasting

Vraagje over de Nuffield 3/42. Mijn buurman heeft er een. Als hij flink aan het werk is met de tractor en de motor wordt goed heet dan slaat de motor af. De tractor wil dan niet meer starten. Lijkt wel of er de dieselpomp dan geen diesel meer doorlaat. Pas als de motor weer is afgekoeld kan/wil de tractor weer starten. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? Groet Arwin Kardolus.

Deel dit topic

Reacties

Huuuuub
Klinkt als een vastloper, hoe is het met de oliedruk?
Zit er nog genoeg koelvloeistof in?

En blaast hij veel uit de carterontluchting?
Wimsumar
Beste Kardolus: Zoals je zelf al suggereert, begin maar met het controleren van het brandstofsysteem.
Te beginnen met de tankdop: als het beluchtingsgaatje hierin dicht zit trekt de tank vacuüm en slaat de motor af.
gertdl
Dit lijkt sterk op wat ik vroeger op een david brown heb gehad. deze starte koud perfect, en trok koud ook goed. eens goed op bedrijfstempratuur trok hij minder goed tot zelfs niet meer ( geen brandstof toevoer) en met warme motor kreeg ik hem ook nooit aan de gang.

reden hiervan was de dieselpomp. de interne regeling voor de regeling van de hoeveel diesel die hapert bij warme motor ( uitzetten van metaal en klemmen). dit had als reden door op slechte diesel/diesel met water te hebben gelopen.
Heldern
@gertdl

En toen andere brandstofpomp erop gezet?
Want ik heb namelijk ook nog zo'n project staan.
Koude motor goedlopend maar zo gauw op temperatuur. haperen en in houden.
gertdl
Ja, je moet er andere dieselpomp op zetten. laten reviseren helpt vaak niet ( dit wisten ze mij bosh te zetten dat ze wilde reviseren maar dat ze niet durfden beloven dat het probleem opgelost was ermee). andere dieselpomp is enige degelijke optie.

en inderdaad zoals je aanhaald, eens op tempratuur, hapert en stottert hij, soms trekken, soms niet trekken,.... en met warme motor niet aanslaan omdat hij geen diesel krijgt. koude pomp werkt alles perfect.
Wimsumar
Beste GertDL:
Quote @gertdl:
je moet er andere dieselpomp op zetten. laten reviseren helpt vaak niet

Dat is merkwaardig. Met een gereviseerde pomp heb je toch een andere pomp?
P.S.: Het revisiebedrijf bedoelde ongetwijfeld geen garantie te kunnen geven omdat het niet uit kon sluiten of er nog meer aan jou trekker mankeerde.
gertdl
@Wimsumar nee ze geven geen garantie op het probleem, maar wel op hun revisie. het probleem zit wel degelijk in de regeling van de pomp. alleen wordt bij een revisie maar een aantal onderdelen vervangen en kunnen ze niets veranderen aan de ingelopen stukken van de behuizing zelf.

vandaar geven ze geen garantie dat dat probleem helemaal verholpen is omdat ze enkel nieuwe onderdelen kunnen plaatsen en niets kunnen doen aan ingelopen delen van de pomp zelf. met wat pech heb je een heel nieuw binnenwerk in de pomp zitten maar hapert alles nog even hard omdat de nieuwe onderdelen evengoed nog klemmen en pomp die uitgelopen is.
Wimsumar
Beste GertDL:
Quote @gertdl:
omdat ze enkel nieuwe onderdelen kunnen plaatsen en niets kunnen doen aan ingelopen delen van de pomp zelf.

Duidelijk.
Kardolus
Hartelijk bedankt voor de reactie vooral het verhaal over de dieselpomp ga ik doorgeven aan mijn buurman. P.s. ik hou jullie op de hoogte of hij besluit een andere dieselpomp te plaatsen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Nuffield 342 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6