Mc-Cormick D 217 - afstellen brandstof.

Hallo,

Kan iemand mij ook vertellen hoe je de brandstof toevoer van een cormick d-217 moet afstellen. Er zit geen 1 brandstof pomp op maar, 2 kleine pompjes. Want de trekker wil bijna alleen maar volgas lopen met minder gas slaat die af.

Bvd.
cormick-423

Reacties

IH214d
Wil hij niet laag in toeren lopen?
cormick-423
@IH214d

Hij loopt hoog in toeren en als je gas terug geeft valt die uit.En als ik gas terug neem en druk ik de gas meteen weer in duurt het 3 seconde dat die weer op toeren is.
Corne S
Succes. Daar kun je wel het werkplaatshandboek voor bij pakken. Afstellen gaat onder andere met chims. Ook staat er hier of daar weer een nummer in het blok geslagen, die je ook weer nodig hebt.
Corne S
Zitten de boutjes bovenop de eieren nog vast? Soort van nokkenas bij de pompjes. Lijkt of hij van tijd is.
IH214d
Tussen beide plunjers zit een dekseltje, als je die eraf haalt zie je hoe de helixen bediend worden door de gashendel.

Op iedere helix staat een streep, ook op het huis, deze moeten tegenover elkaar staan.

Dat kun je vrij simpel controleren om dat alvast uit te sluiten.

Het zou ook kunnen dat de regelateur niet meer goed werk, die zit aan de voorkant van het blok.

Het is voor mij al weer 25 jaar geleden dat ik er één heb losgesleuteld.

Succes
IHC-power
Ik heb veel ervaring met het afstellen van die 2 cilinders. Ik wil je dus gerust verderhelpen. Je moet wel weten dat dat afstellen geen eenvoudige taak is. Je kan wel eenvoudig controleren of het aan de regulateur ligt of niet. Schroef dat dekseltje dat de brandstofpompjes bedekt maar eens los. Dan zie je beide brandstofpompjes zitten en de nokkenas die de brandstofpompjes bedient. Je zal zien dat beide pompjes met een klein stangetje met elkaar verbonden zijn. Aan de linkerkant van de opening komt dat stangetje tegen een regelstift aan. Die regelstift kan je van buiten het blok in en uitdraaien. Start de trekker eens, en geef rechtstreeks onder dat dekseltje eens gas door rechtstreeks het stangetje te bewegen (let daar wel bij op, want je nokkenas draait rond!). Door dat stangetje rechtstreeks te bewegen omzeil je de regulateur. Loopt de trekker dan mooi in een breed toerenbereik, dan ligt het aan de regulateur. Loopt ie dan nog steeds niet mooi, kan je het bij de afstelling gaan zoeken. Succes!
IHC-power
Nog 1 ding: let op wanneer je dat dekseltje demonteert! Er zit een klein veertje rond 1 van de boutjes, onder het dekseltje. Pas op dat dat veertje niet in de motor beland. 😄
IH214d
Kijk, daar heb je meer aan!
cormick-423
Bedankt zal het proberen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!