Illustratie van:

Jako Weidesleep - Vervangen sleepmat Jako weidesleep

Onze sleepmat van de Jako weidesleep is aan vervanging toe. Nu hebben wij nog een sleep met van die driehoeken en ringen, maar nu kwam ik ook een ander type tegen. Welke van deze 2 geeft het mooiste resultaat na het slepen van een weide waar koeien gelopen hebben? Dus voornamelijk het verdelen van de bulten mest.

Deel dit topic

Reacties

jdbelg
Volgens mij gewoon met ringen en driehoeken, zie je ook het vaakst
Wimsumar
Beste Herbert: Ik heb van de 'driehoeken' de punten er af geslepen zodat ze vlak over de grond trekken en de mest beter uit elkaar slepen. De "S"- sleepmat (die met de rechte schraapijzers) zal ook ongetwijfeld de mest beter uit elkaar poetsen.
Herbert
@Wimsumar heb vorig jaar de mat een keer omgedraaid aangezien de bovenkant veel minder slijtage had, ik heb het idee dat dat mooier werkte. Het frame van de sleep verdeelde de bult wel en de punten van de driehoekjes halen de rest weg. Ben een beetje bang dat die andere te agressief is
ricooo12
@Herbert wij hebben 3hoeken met ringen en onze buurman heeft van die messen, maar ik vind dat die 3 hoeken mooier resultaat geven
Fast Eddy
@Herbert

Dat valt wel mee. Die kammen hebben hetzelfde resultaat als de driehoeken.
Herbert
Ik weet genoeg. Er komen weer van die driehoeken. Ook goedkoper dus 😃
gypCaseXL
@Herbert ik weet niet wat een nieuwe mat kost. Maar ik zou persoonlijk overwegen een hele nieuwe sleep te kopen. Toen wij bij de jako de mat omgedraaid hadden omdat de punten glad waren begon het gedonder. Ring na ring brak open en het frame van de sleep begon te scheuren.
valmet 8500
@gypCaseXL dan is je ketting versleten en dan hoef je nog geen nieuwe sleep te kopen als je frame nog goed is zou ik alleen het ketting vervangen.
Herbert
@valmet 8500 ik snap wel wat @gypCaseXL bedoeld. Een nieuwe ketting werkt agressiever en trekt en schokt veel meer aan het frame. Maar onze is nog niet zover heen dus met een nieuwe mat kunnen we jaren vooruit
gypCaseXL
@valmet 8500 ik doelde ook op het feit dat ik jako enorm duur vind. Daarom zou het mij niet verbazen als een nieuwe jako mat bijna net zo duur is als een nieuwe sleep van een ander merk. En in dat geval wist ik het wel.
Wij hebben vorig jaar een nieuwe sleep gekocht van 8 meter maar er zat ruim 1500 euro verschil tussen een jako sleep en de sleep die wij bij bruggeman gekocht hebben, thuis brengen mee gerekend.
valmet 8500
@gypCaseXL maar je kan er ook wel een ander merk mat in doen
gypCaseXL
@valmet 8500 dat is inderdaad een slimme optie, had ik niet aan gedacht 😄
Wimsumar
Beste Herbert:
Quote:
Het frame van de sleep verdeelde de bult wel

Nu vind ik weideslepen stomvervelend werk, dus doe het daarom ook vrijwel nooit (mijn +/_ 35 jaar oude sleep is nog "als nieuw" 😄 ).
Bij toeval heb ik eens een stukje 'gesleept' met de (rubber) M & S-schuif. Opvallend was de mooie bodemaanpassing (vervorming) van de rubberstrip en daardoor het perfecte uitsmeren van de mestbultjes.
Ik heb toen nog wel eens met de gedachte gelopen een verbrede M & S-schuif te (laten) maken voor het weideslepen.
miedemaman
De motevatie om de wei te slepen , is om de buiten koeien mest ,te verdelen .
maar er is nog een reden om te slepen , en wel , om de zode te luchten .dan heb je wel wat scherpere driehoeken nodig

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Jako Weidesleep ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!