Mc-Cormick D 439 - versnelling werkt niet

Ik heb gisteren een d439 gekocht. bij de rit naar huis (15 km) reed ik de afrit van de dijk af in de 4e versnelling. De trekker remde flink af op de motor. Tijdens de afdeling ging hij plotseling sneller rijden. Onder aan de dijk stopte de trekker. Ik kan nu schakelen in alle versnellingen met lopende motor zonder of met de koppelingspedaal in te trappen. De trekker gaat niet rijden. De aftakas werkt wel

Weet iemand wat er mis is??
ralfh

Reacties

dave 7810
Er is in ieder geval iets mis met je computer. Verwijder de overbodige topics aub.
mc cormick d436
In het midden naast de versnellingspook zit een hendel ( hoog -laag) als deze in de midden staat ,staat hij vrij nameijk.
Dit wordt namelijk de rijkoppeling als je de aftakas in schakeld.
Oldtimer-fan
Zonder en met het koppelingspedaal in te trappen kun je schakelen? Dan denk ik toch dat ergens bij de koppeling iets is afgebroken waardoor de cardan-as niet meer draait. Je kunt eens in het koppelingshuis kijken om te zien of het probleem bij de koppeling ligt. Aan de onderkant van de tractor tussen de motor en de versnellingsbak zit een rechthoekige plaat met 6 bouten vast. Draai die bouten eens los en haal de plaat er onderuit(daar zit geen olie, dus ben niet bang voor een oliedouche). Nu kun je in het koppelingshuis kijken (met een lampje) en zien wat er aan de hand is.
Oldtimer-fan
En verwijder even de andere 10 topics
MASSEY-MOOI
Voor elke versnelling die stuk is hief je geen nieuw topic te plaatsen????
DeutzD40L
Kan het zijn dat je de agriomatic handel in het midden hebt staan, dan kun je hem ook zonder koppeling in de versnelling drukken. en met natuurlijk. dus kijk daar eerst maar naar.
ralfh
@mc cormick d436
De agriomatic handel staat horizontaal naar achter. Ik heb alle versnellingen uitgeprobeerd.
De trekker rijdt niet.
Ralf
ralfh
@Oldtimer-fan
Is gedaan, sorry.
ralfh
@Oldtimer-fan
Hoe kan de aftakas dan draaien??
Ralf
Oldtimer-fan
Hmm...
Als de agriomatik ingeschakeld staat en de aftakas draait, kan het niet aan de cardan-as/koppeling liggen. Ik denk toch dat je eens naar de agriomatik moet kijken. Misschien is die ernstig versleten of moet hij nagesteld worden.
ralfh
Het probleem is opgelost. Er zit een kruipbak op deze 439. De handel van de kruipbak was verlopen tijdens de lange rit.
Bedankt voor het mee denken.
Ralf
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!