Banden iseki tx 1510

Ik ben van plan om een iseki tx1510 te kopen maar nu vraag ik mij af wat de grootste maat van banden ik er onder zou kunnen zetten zoel voor als achter

ik hoop dat iemand hier iets meer van weet en mij een beetje info kan geven over de banden

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Minitrac: Op de standaardvelg die normaal op zo'n trekkertje zit zal niet veel andere keus zijn als de banden die daarop gemonteerd zitten.
Met andere maat velgen kun je je eventuele wensen in vervulling laten gaan.
minitrac
Dat bedoel ik ook
Ik wil nieuwe banden met velg
Wimsumar
Beste Minitrac:
Quote @minitrac:
nieuwe banden met velg

Vreemd genoeg zie je bij minitrekkerleveranciers vrijwel geen andere aanbiedingen als met standaardbanden. Als brede banden worden genoemd/getoond blijken ze eigenlijk maar nauwelijks (de helft) breder dan standaard. Een moerasuitvoering bijvoorbeeld, (op "superballonbanden") kon ik niet vinden.
Wel is dubbellucht leverbaar en dan wordt zo'n minitrekker al snel een heel stoere (zie afbeeldingen in onderstaande link).
In de praktijk zullen brede banden (dubbellucht) te vaak in de weg zitten. Je koopt niet voor niets een (smalle) minitrekker. Ook is een andere bandenkeuze dan standaard in verhouding tot de trekker "duur" te noemen. Daarnaast twijfel ik of de minitrekker zelf brede banden/dubbellucht goed verdraagt of dat de assen al spoedig slijten of zelfs breken.
Ongetwijfeld zal betrekkelijk eenvoudig een groter en wat ze dan noemen "extra brede" bandenset (van een 'zwaarder' type minitrekker) bij zo'n Iseki TX-1510 te vinden zijn. De minitrekkerleverancier zullen goed kunnen adviseren 'hoe ver' (breed) te kunnen gaan.

Op 'extra brede banden' :? :

mini-trekker.nl/iseki-tu1400-4wd-9.html/

Dubbellucht:

mini-trekker.nl/diverse.html/
sjouke
Hoogte is vaak beperkt, breedte is geen probleem als je maar wilt betalen. elke band en velg is op maat te maken. maar dat kost geld. standaard is er idd weinig keuze in deze maten.
Klappertje10
Wij hebben gewoon een paar oude supersingles van een vrachtauto gepakt, en een ander hart in de velg gelast. voor een paar autobanden. nu hebben we rondom brede gazonbanden voor een habbekrats
bert korving
@Wimsumar Er staat een verkeerde foto bij jouw link, dit trekkertje staat gewoon op standaard bandjes.

Deze lijkt er meer op : mini-trekker.nl/iseki-tu1600-4wd-6.html/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
25