Illustratie van:

Mc-Cormick D 322 - stuurspelling

Ik heb mezelf getrakteerd op een D322, trekkertje is lekvrij, loopt mooi, rookt niet,... enkel heeft deze behoorlijk veel stuurspelling. Kan ik dit simpel of voor niet gek veel geld oplossen. Moet bij mij dienen voor in en rond de piste/weide dus eigenlijk continu sturen...
Alvast dank

Bart

Deel dit topic

Reacties

Oldtimer-fan
De kosten hangen af van waar de stuurspeling in zit. Zit het in het stuurhuis, dan kan de rekening aardig oplopen. Zit het in de stuurkogels; dan valt t opzich wel mee. Test dit door de kogel en de kom tussen stuurhuisarm en stang die naar voren loopt vast te klemmen met je hand en aan het stuur te draaien. Doe dit (vastklemmen) ook met de andere kogels. Zo kun je voelen waar de speling zit.
goba
Ik heb de trekker nog niet thuis staan maar durf vrijwel zeker te zeggen dat het probleem in het stuurhuis zit, vooraan leek mij alles vrij strak te zijn.
Speling is toch behoorlijk, je kan je stuur toch ongeveer 25 a 30° draaien zonder reactie.
Oldtimer-fan
Quote @goba:
Speling is toch behoorlijk, je kan je stuur toch ongeveer 25 a 30� draaien zonder reactie.

Dan kun je er inderdaad vanuit gaan dat het in het stuurhuis zit. Dan denk ik toch dat je moet gaan zoeken naar een nieuw (gebruikt) stuurhuis
DeutzD40L
@goba als het goed is kan je hem nog verstellen, het stuurhuis.
er zit een stelschroef aan de zijkant van het stuurhuis geef die een paar slagen en als het goed is zal het dan verholpen zijn!.
mestyle
In het stuurhuis zitten diverse shims hier kan je al mee gaan spelen. Ja kan hem opnieuw afstellen. En je zou er dikkere olie (of teflon olie) in kunnen doen hiermee kan je ook veel opheffen.
goba
Ga hem in het begin van de week naar huis halen, alvast dank voor de tips, nu enkel nog hopen dat het wat meevalt. Ik laat volgende week wel horen hoe het erbij staat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 322 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3