Illustratie van:

Deutz-Fahr Schudder - 500dh schudder 4elementen fout in de roter

Hallo weet jij hoe ik de schudder deuts fahr 50dn uit elkaar krijg?Er is iets verkeerd gegaan in een van de roters die aan gedreven word hij blokkeerd op een bepaalt punt.Nu wil ik hem uit elkaar halen maar hoe?Graag als je het weet een reactie.
gr jeu

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Niet alleen in de ROTER zie ik wel ook je duim is een beetje aan de dikke kant denk ik.
weurding
@old man jose is er een keer een normaal topic reageer je zo 😉
assink
Hier kun je een beetje zien hoe zo'n machine in elkaar zit:
kramp.com/shop-nl/nl/…
Vermoedelijk heb je een gebroken tand in 1 van de haakse overbrengingen.
limbo
Hallo assink,het probleem is hoe krijg ik de as eruit?ik heb van alles al los liggen maar kan ik de as van de seide roter er zo uit trekken,of zit die van binnen nog ergens mee vast?Hij zit een stukje los zo ongeveer 3cm,maar ik wil er nog geen geweld bij gebruiken.
jan-broekate
Volgens mij als je de 4 bouten er uit daait waar hij mee aan de arm zit kun je het binnenwerk er uit trekken
limbo
Jan die 4bouten heb ik los en dan ging hij 3cm uitelkaar,maar kan ik als ik een koevoet gebruik hem dan los wringen of wat dan ook.ik ben net aan het hooien, Dus het is nogal dringend,heb al bij de buurman een strela geleend,maar ik moet nog 10ha.
jan-broekate
Boven in de kop zit een slagpin die kun je er ook uit halen dan komt volgens mij de hele as naar beneden toe
Gert Agripassion
Moest je nog zo een schudder willen hebben voor stukken of voor vervanging, hier staat er eentje te koop. het is echter wel een oudere versie,hij vouwt niet hydraulisch toe. moest je interesse hebben laat maar iets weten.
jan-broekate
Ik heb net even op die site van kramp gekeken maar dat tandwiel zit er los op dus zou er afmoeten komen . Denk dat je iets harder met de koevoet er tussen moet door oude vet kan het nog wel vast gaan zitten
limbo
Bedankt ik ga het mrg nog eens proberen word me nu te warm ik geef nog wel een feedback.
hobbyboer
@limbo Heb je de rotor er al af?

Bij de bevestiging van het wiel onder de rotor kun je een (of twee, weet ik niet meer) spanstift er uit tikken.

Wel iemand even vast laten houden of losmaken met het wieltje vlak boven de grond, want alles komt tegelijk naar beneden.
Fendt926Driver
@hobbyboer klopt zo als jij zegt moet die uit elkaar. en ik vermoed dat een rotor een tandje is over gesprongen. dus van onderen uit elkaar halen weer goed midden tussen de andere twee rotors zetten en onder de rotor waar die draait op de as waar het wiel aan zit een of 2 of 3 dunne plaatjes leggen om de rotor weer strak in de tandkrans te zetten zodat het de eerste 10 jaar bij dat element niet weer voorkomt. doe er niet teveel tussen want als het te strak zit loopt het te zwaar
limbo
Beste ik heb net als al aangegeven het voor vandaag wel gezien begin morgen vroeg er weer aan. Het was van middag hier 35gr in de schaduw en dan smaakt een lekker koel biertje beter.Maar mrg vroeg begin ik er weer aan,Ga dan eerst ff proberen wat hobbyboer zegt met die stiften.
Wimsumar
Beste Limbo:
Quote @limbo:
mrg vroeg

Stuur mij in een privébericht uw e-mailadres. Dan stuur ik in een antwoordmail-bijlage de handleiding en het onderdelenboek retour.
Jasperfendt
@limbo Geen regen daar dan?
limbo
Hallo ik heb de roter uit elkaar er is een tand wiel (klein) door midden.Allemaal bedankt voor de hulp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
6