Ford 5600 - overeenkomst 5000

Ik ben van plan een ford 5600 op te maken. Maar bij het opzoekwerk merk ik dat je veel meer stukken vind van een ford 5000. In hoeverre komt dit overeen ?
ArnoFord6640-5600

Reacties

kromdiek
Eigenlijk komt er wel heel veel overeen, de motor van een 5600 heeft minder inhoud dan een late Ford 5000, en dus ook minder vermogen, een late 5000 heeft 75 pk, een 5600 heeft 68 pk.
Verder zijn de verschillen legio, hoewel alles past zo zo'n beetje.
(vroeger)Eerder hadden we Bert Ford 5000 die wist zo'n beetje alles van Ford tractoren, maar die is gestopt op Tractor fan om duidelijke redenen, dus ik ga hier verder niet op in. (om Bert niet in de weg te zitten)
Wimsumar
Beste Kromdiek:
Quote @kromdiek:
dus ik ga hier verder niet op in

Wat let je de topicvraagsteller antwoord te geven aangaande overeenkomsten/verschillen tussen beide Ford-typen?
old man jose
@kromdiek
Zou je je comment nog eens helemaal willen lezen?
jammermaarhelaas
Zoals @kromdiek al zegt.

Je hebt van de 1000 serie de eerste (6x) en latere (6y). Ik heb het hieronder over de latere (6y).

Alles wat ik hieronder vertel is ook van buitenaf te zien, maar hier een kleine opsomming:

In de meeste gevallen een opschroef-filter voor de motorolie en is direct te herkennen aan de motorkap (geen koelvinnen langszij) en het front (grille binnen het front, niet om de hoeken gedraaid).
En dan heb je de algemene verschillen tussen de 100 en de 1000 serie. Dit zijn bijvoorbeeld de bediening van de trekkrachtregeling (1000 serie heeft een hendeltje opzij van de hefdeksel, in of uit, de 100 serie een extra hefhendel om de werkdiepte met werktuig in de grond in te stellen en de andere hendel om op de wendakker te heffen en dalen (de positieregelhendel, staat bij werken op trekkrachtregeling geheel onderin).
Ook heeft de 100 serie een droog luchtfilter, een andere grille en stickerset. Ook heeft de 100 serie een wat eenvoudiger ogende instrumentarium-achtergrond (zwart/wit/rood en niet meer met zilverkleurige cijfers 1/4, 1/2, 3/4 voor tankniveau ed.).
De 1000 serie heeft een ronde uitlaatdemper, de 100 serie een ovale.
Dan heb je het volgens mij wel ongeveer gehad wat betreft de zichtbare zaken.
Hoe het aan de binnekant zit weet ik zo niet, maar het kan heel goed dat hier weinig verschil zit. De latere 1000 serie was immers nagenoeg "af".
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!