Deutz-Fahr Agrostar 6.08 - Handrem gepiep

Hallo,
Bij onze deutz blijft het lampje de hele tijd aanstaan van de handrem , en het probleem is nu dat hij ook hele tijd blijft piepen en daar wordt je na een tijd wel wat gek van 😛 .
Iemand enig idee hoe we dit weg krijgen? Stekker van die sensor uittrekken helpt niet want dan blijft die gewoon constant piepen.
NHfan97

Reacties

Trekkerman Tom
Gewoon van de handrem afzetten.
Huuuuub
Pinnetjes van de stekker doorverbinden, of een nieuwe sensor monteren.
Wimsumar
Beste NHFan97: Ik heb het idee dat de handremhendel onvoldoende "van de rem af gaat".
Zou de kabel (indien van toepassing) rafelig zijn en vasthaken?
Fendt926Driver
Soms komt het ook als die te diep weg gedrukt wordt. Als je hem 1 tandje omhoog zet heeft die het dan ook?
vedder
Volgens mij zijn dan je remblokken versleten, dan gaat die ook af
We hebben het zelfde probleem. Bij onze 6.31 was het de sensor bij de 6.08 het dashbord. Geef je daar een tik tegen aan stopt hij opeens. ( ook daar zit een nieuwe sensor onder en komt goed van de rem af)

*bijgewerkt*
Wat @vedder zegt kan heel goed. Onze remblokken zijn versleten van de 6.08
NHfan97
@Deutz 8006spezial Is inderdaad een gekend probleem , maar onze remblokken zijn niet op . We hebben hem al eens binnen gebracht bij de dealer ( wel een nh dealer geen deutz dealer) als zij het maken stopt het voor een maandje maar daarna komt het weer terug. Meestal als je veel hobbels op het veld hebt blijkbaar werkt dat systeem met een of ander balletje heb ik gehoord.
NHfan97
@Fendt926Driver Volgensmij werkt die niet met tandjes ? (kan verkeerd zijn hoor) maar als je de handrem optrekt hoor je of voel je hem niet ratelen. Hij gaat gewoon helemaal omhoog je kan hem ook niet maar half opzetten. Maar hij werkt wel.
NHfan97
@Wimsumar Denk het niet maar kan het wel. Er zijn ook tijden dat die het heel lang aan een stuk niet doet maar als we dan het land opbikken ofzo ( gewoon iets waarbij je veel hobbelt) dan begint het gepiep weer.
NHfan97
@Huuuuub Ga ik morgen eens proberen, bedankt.
RobDeutz104
Bij je dashboard zit het remvloeistoftankje, waarschijnlijk is die onder peil
GROENEDEERE
Net wat rob zegt het vloeistof peil kan ook te laag zijn.
NHfan97
@GROENEDEERE @RobDeutz104 Gewoon bijkappen met dot4 als die te laag is?
GROENEDEERE
@NHfan97 met remolie jah.
NHfan97
Opgelost ! 😄
nhfendt fan
@NHfan97 bij sommige new hollands gebeurt dat ook en is vaak de remvloestof pijl te laag maar het is al opgelost lees ik net
Wimsumar
Beste NHFendt Fan ( & Rob Deutz 104 e.a. ):
Quote @nhfendt fan:
gebeurt dat ook

Een wonderbaarlijke reparatie. Ik prakkezeer me suf waardoor een iets te laag remvloeistofpeil deze ("pieprem") gevolgen kan hebben. Kun je hiervoor een uitleg geven? B.v.d..
nhfendt fan
@Wimsumar wat bedoel je
ruud
Is het piepen wat hij bedoelt niet een waarschuwings piep? Ipv een "slepende rem"? Dan kan het dan zit er een sensor in tankje wat daar op aan is gesloten
Wimsumar
Beste NHFendt Fan:
Quote @nhfendt fan:
wat bedoel je

"Normaal" gesproken zou bij een (veel) te laag peil van de remvloeistof de remwerking 'sponzig' worden als gevolg van lucht in de leiding. Ik snap niet waarom nu juist bij Deutz (en kennelijk ook bij New Holland) bij nota bene uitgeschakelde handrem toch de rem gaat piepen (aanlopen? ).
nhfendt fan
@Wimsumar dat weet ik ook niet ben geen monteur
fendtinterfan
Sensor/drukschakelaar vervangen, onder de handrem
case maxxum 5140
Stekker van de pieper/alarm afhalen
RobDeutz104
@Wimsumar
De rem gaat niet piepen, het waarschuwingssignaal blijft piepen, wat in het dashboard verwerkt zit,en je dus niet kan uitschakelen
Wimsumar
Beste Rob Deutz104:
Quote @RobDeutz104:
waarschuwingssignaal

Ach ja, natuurlijk. Ik zat in gedachten alleen maar bij een mechanisch probleem in de remtrommel/-schijf/-voering/-klauw (wat maar van toepassing is voor het handremsysteem).
Het verklikkerlampje voor te laag remvloeistofniveau (voor de voetpedaalremmen) is dus tevens verklikkerlampje voor de handrem.
NHfan97
@Wimsumar Inderdaad , zo is dat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.08 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!