Thomas [bobcat] schranlader wil af en toe niet starten

Onze bobcat heeft af en toe startproblemen.
s'Morgens als je hem wilt starten is er niks aan de hand en start ie gelijk. Wil je hem na een tijdje weer gebruiken dan doet ie soms helemaal niks, wacht je dan weer een paar uur dan start ie zomaar. Heel vreemd en lastig maar weet iemand misschien waar dit aan zou kunnen liggen en hoe we dit probleem kunnen oplossen?

Deel dit topic

Reacties

deJong
Bij de startmotor ff kijken of daar niks los zit. Heeft onze 514 ook wel eens.
Boemrang
Start relais slecht???
Wimsumar
Beste Sinnema: Controleer eerst de accupoolklemmen op goed contact met de accu (maak ze eventueel schoon) en doe dit ook met de bevestiging van de massakabelbevestiging aan het "frame".
Gerron
Controleer ook nog even de koeling.
Wimsumar
Beste Gerron:
Quote @Gerron:
koeling.

Hoe kan de koeling het startprobleem beïnvloeden? :?
robbin lamers
Ik weet niet of er een start beveiliging op zit anders kun je kijken of die wel helemaal word ingedrukt(of juist niet) Was ook bij een landini waar ik wel eens op rij.
Wat bedoel je met starten ??
Gaat de motor niet in het rond of slaat hij niet aan?
burnie
Kijken naar de luchtfilter ,ik heb dat ook eens tegen gekomen,luchtfilter zat vol.
mbvaltra
@Wimsumar

bij warmte zetten dingen uit. Kan wezen dat er daardoor iets zwaar draait. Bij koud starten (sochtens) heeft hij nooit last.
jaap-paulusma
Zit hier ook een laagoliestandsensor in misschien.
SAMBAS
De kabels van accu nazien slechte mast meestal roest
Gerron
@Wimsumar
Ik heb hetzelfde meegemaakt met een Eder kraan. De motor werd te warm door slechte koeling en startte pas weer na afkoelen.
Wimsumar
Beste Gerron:
Quote @Gerron:
startte pas weer na afkoelen.
Wordt dan door een veiligheidssysteem het starten onmogelijk gemaakt?
Gerron
@Wimsumar
Nee. Er was wel een gebrek aan waarschuwing omdat de kraan (wegens weinig gebruik) met startkabels werd gestart en dus zonder accu draaide. Hier zat trouwens een Deutz motor in.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
14