Wel of geen olie koeler Ford 3600

Weet iemand of het kwaad kan als ik bij mijn Ford 3600 de olie koeler er af laat?
De lamellen zijn kapot of plat de leidingen zitten met stukjes slang aan elkaar geen gezicht.
Nu wil ik de leidingen eraf halen en de 2uitgangen aan de achterbrug door verbinden

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste perfect: Of de trekker zonder oliekoeler kan ligt er aan hoe intensief je de trekker gebruikt. Dat wil zeggen, hoe warm (heet) de trekker wordt (en hoe langdurig).
Perfect
Zo heel heet zal deze bij mij niet worden denk ik heb ook een 2000 daar zit er geen op net als bij een 3000 deze hebben wel een andere pomp zou het daar mee toemaken kunnen hebben?
Wimsumar
Beste perfect:
Quote @Perfect:
daar zit er geen op

Ik ben niet echt bekend met het type Ford 3600, en weet niet of daar standaard een oliekoeler op zou zitten (dacht van niet).
Perfect
Heb dat ook nagekeken de gene die ik gezien heb hadden allemaal een koeler
ford3600
@Perfect waar zit die olie koeler dan .heb die bij nog nooit gezien
GROENEDEERE
Volgens mij zitten ze er nog niet eens standaard op. De koelers werden er toen op gezet bij intensief gebruik.
jammermaarhelaas
@Wimsumar @ford3600

Heb zelf een 2600 uit 1977, daar zit er een op. Deze zit achter de frontgrille, tussen de rechter koplamp en de motor-radiateur.
Perfect
Net voor de radiator,er lopen aan de rechterkant 2 leidingen van voor naar achter
jammermaarhelaas
@Perfect

Ik weet niet of je hem zo mag afkoppelen, er zit namelijk opzij tegen de achterbrug een regelventiel, de zogenaamde "flowcontrol", deze regelt ook de oliestroom die door de koeler gaat. Tevens zit hier een knop op waarmee je de hefsnelheid kunt regelen.

Wanneer je de koeler dus wilt afkoppelen dan zeker na de flowcontrol zou ik denken, al zou ik hem gewoon laten zitten, hoe koeler de olie, hoe langer die meegaat.
ford3600
Heb je er geen foto van
Perfect
Dat was ik ook van plan denk zelf dat het niet veel kwaad .
Mijn vraag was ook waarom op deze modellen er wel 1zit en de 2000 3000 4000 enz niet
jammermaarhelaas
@Perfect

Voor zover ik kan nagaan zit er geen oliekoeler op de modellen met plunjerpomp voor hydrauliek, en hebben de modellen met een tandwielpomp (vanwege de hogere olieopbrengst) een oliekoeler.
De 2000 en 3000 hebben bij mijn weten een plunjerpomp, en vanaf de 100 serie zag je meestal een tandwielpomp (op de 2600 en 3600, 2610, 3610).
De 4000, 4110 en 4600 met 1 oliepomp, (in de achterbrug) hebben ook geen oliekoeler. De 4610 zie je echter veel met dubbele pomp, dus een tweede pomp op de motor (nokkenas) en dan dus weer wel een oliekoeler.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0