Illustratie van:

John Deere 1020 - koelvloeistof vervangen

Hallo
ik heb een jd 1020 gekocht, En kreeg het advies de olie en koelvloeistof te vervangen omdat die al veel jaren stil heeft gestaan.
nu heb ik zo de radiateur leeg laten lopen
maar hoe krijg ik hen nu weer goed gevuld zonder luchtbellen in het motorblok te hebben?
ik heb in het handboek gezocht maar kan het zo niet vinden

Deel dit topic

Reacties

armpie
Dat heb je goed gedaan. Volgens mij zit er ook nog een kraantje op het motorblok, die ook even open draaien.

Het vullen is nog al simpel, gewoon vol gooien, trekker starten en een minuut of 5 laten lopen, daarna weer bijvullen en klaar is kees.
nickpater
Net wat armpie zegt, heel simpel dus. maar nog even als toevoeging:
als je het blok hebt afgetapt dat kraantje weer dicht draaien, dan doe je het kraantje van de radiateur open en hang je een tuinslang in je radiateur, dan zet je de kraan zover open/dicht dat je radiateur constant vol blijft terwijl hij leegloopt, evt. kun je de trekker laten lopen en zo speol je je systeem schoon van roest e.d. na 1.5/2 uur trekker uit, kraan dicht. alles weer goed eraf laten lopen en nu weer vullen met goede koelvloeistof 😉
john deere 7810
@nickpater

doe dat dus maar niet 😉 ten eerste ga je er gewoon water in doen. wat na die tijd alleen maar roest opleverd...... ten 2de trekker anderhalf/2uur laten lopen zonder dop komt ook niet goed. want hij wordt te heet dan opdat het systeem niet op druk komt
jeroenfordmf
@nickpater Als je het systeem schoon wil maken zou ik gewoon even naar een mechanisatie bedrijf gaan. Die hebben vaak wel een soort oplosmiddel(poedervorm) die je door water gooit en wat reinigt en je koelsysteem tegen corrosie beschermd. Daarna kun je er weer gewoon koelvloeistof in gieten.
Adri-JD850
Geen gekke dingen doen geen toevoegingen o.i.d. aftappen en nieuwe koel vloeistof er op gieten, hierna een tijdje mee werken en de trekker gebruiken en dan over een tijdje opnieuw koelvloeistof er op gieten, de vloeistof die je er nieuw opgiet heeft voldoende reiniging's kracht door zijn werking.
mieras
Allemaal bedankt voor jullie info het is gelukt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!