Onbekend Onbekend - tandwielreductie

Wij zijn bezig met een lier te bouwen. nu hebben we ze gister eens laten draaien, maar nu zijn we tot de conclusie gekomen dat de lier verkeerd omdraait en ook te snel draait. nu zoek ik dus een tandwielkast die de draairichting omkeerd en eveneens een vertraging heeft van ongeveer 1/2. Wie weet op wat voor machine ik dit kan vinden? oude cirkelmaaier ofzo?

mvg tim

Deel dit topic

Reacties

county854t
Voor op een oude vacuümpomp van een giertank.
deutzke106
Dat is een versnelling ipv vertraging en dat is geen apparte kast ofwel?
fiatfan
Hoezo verkeerdom? Leg je de kabel gewoon andersom erop. Dus ipv bijv onderdoor oprollen laat je hem bovenom oprollen. Of je draait de lier een halve slag in zijn frame. De aandrijving kun je er aan beide kanten op steken.. voor de snelheid hebben wij gewoon een versnellingsbak van een oude achterwiel aangedreven auto ertussen. Op de sloop voor een paar tientjes..
Perfect
Misschien een reductie van een electromotor?
kromdiek
Met een tandwiel / ketting systeem kun je elke verhouding maken, en om de draairichting te veranderen zou je de lier achterste voren kunnen zetten en de aandrijfas er onderdoor of overheen.
Misschien wel een duplex ketting gebruiken.
En de tandwielen niet te klein.
deutzke106
Dat is het probleem, wou het ook met ketting en de lier omdraaien. echter komen we dan in de problemen omdat de ketting in de weg komt zitten voor de kabel.
deutzke106
Vandaag een tussenbak van camion opgehaald met vertraging van 1/2 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
61