Illustratie van:

Deutz D5506 - overdruk ventiel

Goedenavond,

waar zit het overdrukventiel van mijn deutz 5506?
ik heb net niet genoeg druk om de acrobaat omhoog te krijgen op de acrobatenkar. ook als ik gas geef niet.

Groeten Harmen

Deel dit topic

Reacties

Rozema
Als je een acrobaat niet omhoog kan krijgen moet er bijna wel iets anders mis zijn. Toevallig ook niet aan hef hoogte begrenzer gedraaid? Smerig filter, pomp versleten?
Wimsumar
Beste ZitmaaierHarmen: Gezien de oliepomptopichystorie lijkt het me sterk dat het overdrukventiel nu op te lage druk staat.
Inwendig lekkage van de (versleten) pomp is aannemelijker.

Topics:
tractorfan.nl/user/29849/…
zitmaaierharmen
Mijn pomp is pas vervangen voor een nieuwe dus dat kan het niet zijn.
zitmaaierharmen
@Rozema de acrobaat zit op een kar en dat cilindertje krijg ik niet in.
Wimsumar
Beste ZitmaaierHarmen:
Quote @zitmaaierharmen:
dat cilindertje

Nu gaat mij een lichtje branden.
Waarschijnlijk is de snelkoppeling op de hydrauliekslang beschadigd en drukt het ene kogeltje de ander niet open.
goeiedag eem
@zitmaaierharmen post eens een foto van die kar met je probleem, zo is het net koffiedik kijken en kunnen we niet goed zien wat nu werkelijk je probleem is, kan misschien wel iets zijn dat alles in een dood punt staat en je hem met geen moglijkheid omhoog krijgt
Rozema
@Wimsumar
Ah kijk, nu krijgt het verhaal een andere wending. Ik dacht een al, een deutz die niet werkt?! 😉
Wimsumar
Beste Goeiedag Eem & @Rozema e.a.:
Quote @goeiedag eem:
een foto van die kar

Volgens mij zoiets:

[url]acadejong.nl/hooibouwwerktuigen/…]

(Worden zo gemaakt om in veenweidegebieden slappe, onberijdbare slootkanten uit te harken).
zitmaaierharmen
@Wimsumar die is het precies, komt zelfs bij dat mechanisatiebedrijf vandaan 😄

snelkoppelingen van de kar zijn nieuw en die van me deutz heb ik ook vervangen voor nieuwe. ik krijg de acrobaat aleen omhoog als ik hem het eerste stukje help met de hand en de hydrauliek hendel vast zet maar dat word je snel zat 😉

het eerste stuk gaat gewoon het zwaarst en daar heeft die niet genoeg druk voor. dus daarom dacht ik als ik mn overdruk ventiel nou strakker kan zetten lukt het misschien wel.

alvast bedankt
goeiedag eem
@zitmaaierharmen doe hem eens achter een andere trekker en kijk of die het wel doet en als je er dan een druk meter bij tussen kan plaatsen kun je zien hoeveel bar je nodig hebt om hem te heffen. het kan zijn dat de hydro cilinder net wat aan de krappe kant is voor jou trekker en dat je hem met 150 bar net niet pakken kan en met 175 wel je zou er dan een cilinder op kunnen laten zetten met een grotere zuiger diameter en dan kan je met minder druk toe om dit te heffen, ik neem aan dat je hem nieuw gekocht heb en maakt dat landbouwmechanisatie bedrijf ze zelf zo?
goeiedag eem
@zitmaaierharmen heb net op de site van hun gekeken maar ik zie het probleem al, als je de acrobaat naar beneden hebt staat de cilinder helemaal horizontaal staat alles in een dood punt, waar je hem niet makkelijk uit trekt, ik zie dit als een constuctie fout, plaats de cilinder aan de vaste kant (dus niet aan de arm) 10 cm hoger dan aan de arm kant en je probleem is voor 90% zeker opgelost
Wimsumar
Beste ZitmaaierHarmen:
Quote @zitmaaierharmen:
het eerste stuk gaat gewoon het zwaarst en daar heeft die niet genoeg druk voor.

Zoals Goeiedag Eem ook al opmerkt, is de constructie van de cylinder op de balk erg ongunstig. Ook is er een nogal dunne cylinder gebruikt voor het opklapsysteem.

Je kunt waarschijnlijk zonder aanpassingen toch heffen door eerst de hefinrichting van de trekker zo ver mogelijk te laten zakken. De cylinder kan dan alvast een klein stukje inschuiven zonder daarbij de Acrobaat,die dan op de grond rust, op te hoeven tillen. Eenmaal ver over het vlakke/dode punt heen wordt de cylinder steeds sterker door de gunstiger stand.
(Als de Acrobaat geheel los boven de sloot hangt, lukt optillen weer niet).
zitmaaierharmen
Met de andere trekkers lukt het wel. maar die zijn ook iets groter. bedankt voor de reacties! weet ik iniedergeval dat het niet aan mn deutz ligt 😉

Groeten Harmen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
6