Illustratie van:

Unimog 421 - Hoe ontlucht ik een unimog

Hoe ontlucht ik een unimog 421?

Deel dit topic

Reacties

dickt
@geert5305
Ik ben niet echt technisch, maar volgens mij zit er op de brandstofpomp een ontluchtingsboutje. Deze draai je open met steeksleutel 10. Daarna kun je de ontluchter (ronde witte hendel) losdraaien en op en neer pompen tot er een constante stroom diesel uit komt.
goeiedag eem
@geert5305 , stel je vraag eens duidelijker, wat wil je ontluchten? Je remsysteem of je brandstof systeem, of koppeling systeem
geert5305
Onze brandstof pomp ziet er anders uit
geert5305
Brandstof. Toen we gister de dijk af reden stopt hij een keer en toen de koppeling op laten komen deed hij het weer. Maar vanmorgen starte hij niet. Brandstof bij gevuld maar nu ontluchten
biet
Lijkt me dat er een Mercedes motor in zal zitten met het bekende Bosch brandstofsysteem met lijnpomp. Wellicht even een instructieboekje er bij halen om te kijken welk schroefje je precies moet hebben om te ontluchten. Doorpompen doe je met het plunjertje dat prominent naast de brandstofpomp zit. Los draaien en pompen maar.
ares697
Misschien een schroef boven het brandstoffilter?
geert5305
We hebben de aanvoer slang los gemaakt en die in een appelmoes pot met diesel gedaan dan starten... en lopen! Deden we bij de oude landrover ook altijd dus hier ook maar gedaan. Dat boutje hadden we al los gehad op de filter en toen gepompt maar dat gaf geen effect.
gerben
Zit er geen troep in het filter onder de opvoerpomp? het kan zijn dat tijdens het afrijden van de dijk dat je de brandstof in de tank is gaan klotsen en dat er troebel in je leidingen is gekomen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 421 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
12