Zagend geluid deutz d30

Bij mijn deutz klinkt er een enorm zagend geluid uit de achterbrug als ik rij.
Zouden dit alleen de lagers van de achterwielen zijn, of moet ik dit dieper zoeken?

Deel dit topic

Reacties

Oldtimer-fan
Is deutz eigen. Vooral de wat oudere series janken vaker in de achterbrug.

Mijn F2L612 jankt ook zodra hij moet trekken. Op vlakke weg en bergaf jankt hij niet
Mijn D4006 heeft dat ook. Het is bij mij alleen als hij echt aangedreven wordt. Van een brug af doet hij het bijvoorbeeld niet.
Perfect
Wat is de oorzaak? Teweinig gesmeerd?
Wil er misschien nieuwe lagers inzetten,iemand hier ervaring mee?
twand2505
@Perfect zoals ze al zeggen dat janken is deutz eigen je zal kunnen proberen om er dikkere olie in te doen bijvoorbeeld cardan olie ect als je wil weten of het de lagers van de steekassen zijn krik je de trekker aan een kant op en druk je het achterwiel een aantal keer heen weer als je dan speling voelt zou het de moeite kunnen zijn om ze los tehalen is dit niet het geval zou ik het gewoon dicht laten zitten .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0