Illustratie van:

Ford 3055 - Kan iemand mij aan een nederlandse werkplaats handleiding helpen? Ik heb een lekkende br

Mijn brandstofpomp lekt. ik heb wel een Engelse handleiding, maar daar kom ik niet uit.

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Waar lekt de pomp?

Wanneer het een roterende pomp is:

Het dekseltje waar de gasregelstang en uitzetstang in gaan, en waar de aanslagen voor stationair en volgas op zitten, is met een pakking afgedicht op het huis van de pomp. Deze wil nog wel eens gaan lekken. Deze pakking kun je vervangen. Ook de O-ringen op de gasstang en volgens mij ook op de uitzetknopstang, kun je dan meteen mee vervangen.

Haal het dekseltje er wel voorzichtig af (eerst gasregelstang en uitzetkabel eraf halen!), want er zit een veer onder die in een bepaald gat gestoken zit. Dit moet je even loshaken, en later dus weer in hetzelfde gat vasthaken.

Voordien even de kraan van de dieselolietank dichtdraaien en de tankretourleiding die op de deksel zit waar de nieuwe pakking onder komt, losnemen. Zo loopt de diesel er alvast grotendeels uit.

Pakking en O-ringen zijn nog goed te verkrijgen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!