Illustratie van:

Ford 3055 - radiateur stroomt leeg

Beste Tfers

Gister reed ik met mijn 3055 en deze was goed op bedrijfstemperatuur. Vervolgens hij hevig koelwater te lekken door het overdruk slangetje. Nu dacht ik zelf aan een lekke koppakkin, maar heeft iemand misschien nog suggesties waar ik eerst naar moet kijken.

Groeten Deutz-5006

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Deutz-5006: Ter contrôle: Vul het koelsysteem weer (met water) en laat de motor draaien. In geval van een lekke koppakking kunnen er nu inderdaad op borrelende luchtbellen zijn te zienin de radiateurdopopening.
(Tap daarna de koelvloeistof weer af. Het moet niet in de verkeerde plaatsen van de motor lopen).
De compressie testen kan ook.
Perfect
Radiatuurdop vernieuwen.
Zal daarna niet meer lekken of er zat of zit teveel koelvloeistof in
Deutz-5006
@Wimsumar @Perfect Ik heb mijn motor laten draaien, na deze afgevult te hebben (waar nog een hele slok in ging..) en er was geen luchtbel te zien, alleen een beetje schuim maar dat was meer van het trillen. Nu heb ik mijn radiateur dop vergeleken met een nieuwe (van mijn andere ford) maar kan ik niet veel verschil zien. Dit zal wel niet eens te zien wezen en ga ik dus gewoon een nieuwe halen. In iedergeval bedankt
Wimsumar
Beste Deutz-5006:
Quote @Deutz-5006:
van mijn andere ford

Je schrijft dat er een hele slok in ging. Misschien heb je gewoon met te laag peil gereden en is de motor gaan koken. kijk het, voordat je een nieuwe dop koopt, eerst nog eens aan. Zet desnoods de dop van de andere trekker er op.

P.S.: Controleer wel je motoroliepeil goed A.U.B.! Het kan natuurlijk zijn dat de koelvloeistof daar bij in lekt!
Deutz-5006
@Wimsumar ga ik doen, bedankt voor de tips, ik laat horen hoe het afloopt 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!