Schudder rotor as afgebroken.

Bij onze deutz schudder is vanmiddag een rotor onderuit gevallen , de as was afgebroken. wat eigenlijk heel raar was omdat het een vlakke weiland was en heel rustig reden.

maar nou is onze vraag is dit makkelijk te repareren of is voor een monteur kinderwerk?

en heeft iemand meer ervaring met stukken bij een deutz schudder

Deel dit topic

Reacties

john deere 7810
Dat ligt er aan hoe handig jij bent 😉 opzich stelt het niet veel voor maar je moet het net even weten
Fendt926Driver
Ben net onderdelen aan het verkopen dusssss.

is niet moeilijk als je de 4 bouten onder de rotor eruitdraaid en er een nieuwe of 2e handse weer onder draait is het monteren van de rotor een kwartiertje werk.
Fendt926Driver
Zeg maar welke je nodig bent....



nee geintje zal bij jullie in de buurt ookwel ergens een donor schudder staan. of je koopt er voor 1000 euro een bij en houdt de oude voor onderdelen
hobbyboer
Ik neem aan dat je die verticale as bedoeld die met 4 bouten vast zit? (zat 😉 )
Ja die is makkelijk te repareren, kan je zelf doen, maar samen met een monteur ben je veel sneller klaar als je even meehelpt.

Bij onze schudder is er ook 1 keer zo'n as gebroken na 24 jaar trouwe dienst.
Toen een nieuwe gemonteerd, alleen die vertoonde nogal wat slijtage na korte tijd, dus weer een nieuwe (gratis, waarschijnlijk productiefoutje), maar daar kwam weer vrij snel speling op.
Toen was ik er klaar mee en is er een nieuwe schudder gekomen. Eigenlijk wel jammer, de rest was nog prima, alleen die ene as, ik vermoed dat de originele assen veel beter waren??
goeiedag eem
@royd6806 welk type schudder heb je van deutz fahr? als er een centrale schuinstelling op zit die hydaulisch of mechanisch gaat ben je een andere as nodig dan die in deze schudder zit, ik heb ook nog een berg onderdelen liggen van een deutz fahr 2.64
rijkjd
@Fendt926Driver
zoiets hebben wij thuis ook een keer geflikt,
oude 6 elements schudder gekocht voor 50 euro,
vervogens de kruiskoppelingen, banden, meeloopbok (deze hadden wij nodig) en alle tanden er af gesloopt en vervolgens weer naar polen verkocht voor 50 euro 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
7