Illustratie van:

John Deere 4240 S - druk op koppeling

Beste TFers
enkele John deere kenners gevraagd

de koppeling van mijn 4240S slipt, nu kun je de druk op de koppeling verhogen door extra vulschijven onderin de drukregelaar te plaatsen, nu als ik dit doe, en meet met een manometer, verhoogd mijn druk ook.(manometer werkt goed) Die druk is namelijk nog niet hoog genoeg volgens de voorgeschreven waarden, als ik de druk nu nog verhoog door een vulschijfje bij te plaatsen springt telkens de dichting van mijn oliefilter pot er uit.

Kan iemand mij helpen?

Deel dit topic

Reacties

3130ls
@deeremeneer is denk een van de weinige die je er meer van kan vertellen
Ik heb hetzelfde gedaan met mijn 4440. nu is het wel zo dat wanneer zon koppeling eenmaal slipt hij gewoon vervangen dient te worden. De druk verhogen kan via het ventiel die linksvooraan de versnellingsbak/koppelingshuis zit gemonteerd zoals je waarschijnlijk dan al duidelijk is. ik heb van vierkante rubber ringen van grote filters een passende afdichtingsring gemaakt door deze met secondelijm aan elkaar te lijmen. De bout die de filterpot tegen de bak aan trekt rekte bij mij ook kapot en daarvoor is met een sterker materiaal een nieuwe bout gemaakt. Ik rij nu al 3,5 jaar zonder problemen rond.
Tom VB
Ik denk dat @deeremeneer je een goed antwoord kan geven. Maar wanneer ikzelf eens goed logisch nadenk dan denk ik dat hetgeen je nu probeert puur een lapmiddeltje is? Zou het niet beter zijn de kopp.plaat gewoon te vervangen?
john deere3140
Mijn john deere dealer, waar ik tevens ook werk, zegt dat die koppelingen zelden of nooit stuk of versleten gaan, dat telkens de druk moet verhoogt worden wanneer ze slippen. de koppeling draait in de olie weliswaar
john deere3140
@PascalStruijs4440

de bout is bij mij ook kapot gegaan, gewoon in 2 getrokken, nu heb ik mijn druk terug verlaagd en een nieuwe bout, en gaat het weer goed. De druk is wel te weinig nu en de koppeling slipt nog

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4240 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2