Illustratie van:

Deutz-Fahr Agroplus 95 - koelvloeistoflek aan overloop

Ik heb van vorige week een lek aan de overloop van het koelvloeistofbakje. Ik dacht eerst dat er een lek was aan de radiator maar deze heb ik laten testen en was ok, hij zat wel volledig vol vuil aan de buitenzijde. De olie en koelvloeistof zijn volledig zuiver, geen witte rook aan de uitlaat, temperatuurmeter blijft mooi in het groen. Als ik de dop van het bakje opendraai komen er geen luchtbellen maar wel een stroming via de kleine leiding die van de radiator komt. Kan er iemand mij hier raad over geven aub.

Deel dit topic

Reacties

jacco-beun
Hallo. Ik denk dat er teveel koelvloeistof in zit. Of de dikke leiding die naar de radiateur gaat zit dicht. Als er vloeistof door het kleine slangetje komt. Dan bouwt hij druk op. En kan deze niet kwijt. Omdat je de dop los draait kan de druk weg en dan komt de vloeistof.
Fast Eddy
Die kleine leiding is waarschijnlijk een bypass. Probeer het slangetje eens los te maken van het tankje/expansievat.Misschien is het plastic gescheurd.
Toevallig bij mijn auto ook gebeurd.
Cormick 423
Inderdaad dat wat beun zegt.
Alex Schanssema
Jou temperatuur liep te hoog op doordat er niet voldoende koeling was. Door het vuil aan de radiateur. Niks aan de hand dus, zoals ik het in jou vraag lees.
Erwin47
Iedereen bedankt voor de reacties, het probleem zat bij de radiatordop. Echter was daar niets aan te zien, dichtingen zagen er ok uit, veer was nog goed gespannen. De groetjes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agroplus 95 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2