Ursus opnieuw verkrijgbaar in West-Europa.

Ik was even aan het bladeren in "TREKKER" en "AgraPower" en botste op dit artikelUrsus tractors weer verkrijgbaar in Nederland

Bij Ursus importeur AJB Mechanisatie is het vanaf heden weer mogelijk om nieuwe moderne Ursus tractoren te kopen. Nadat het een tijd rustig is geweest bij Ursus, heeft de nieuwe eigenaar van de fabriek de productie overgeplaatst naar Lublin. Daar is men een totaal nieuwe range tractoren gaan ontwikkelen en bouwen. Daar worden tractoren geproduceerd van 50 pk tot 110 pk. Er zit ook een semi smalspoortractor in het programma, welke zeer geschikt is voor tuinbouw, recreatie, gemeentes en andere overheidsinstanties. De tractoren zijn allemaal opgebouwd uit westerse kwaliteitsonderdelen zoals Perkins motoren en Carraro versnellingsbakken en aandrijfassen. Zo heeft de Ursus 11054 een Carraro versnellingsbak voorzien van 24 versnellingen vooruit en 24 achteruit met een kruipbak. Deze modellen zijn speciaal bedoeld voor de West Europese markt. De Ursus 11054 is te bewonderen op standnummer 303 tijdens de Land-&Tuinbouwbeurs Oost Nederland / Achterhoek op 3, 4 en 5 juni.

Ik wou dit even laten weten, Ursus moet tenslotte niet altijd afgewezen worden.
Voor meer info. ursusspecialist.nl/
Grt inspecteurfendt. trekkerweb.nl/assets/components/…

Deel dit topic

Reacties

Renze
Toch zal Ursus nooit weer worden wat het in de jaren 80 was. Geen dealers, geen ondersteuning, prijsverschil te klein.

Ook al is het produkt op zich niet gek, vrij netjes afgewerkt, doet niks onder voor een Turkse New Holland of een Indiase John Deere of Italiaanse Deutz.
inspecteurfendt
@Renze De technologie is misschien een paar jaar achter. Maar in prijs/vermogen klopt hij de grote merken zoals John deere en Case IH, Zetor hoort daar ook bij.
Renze
@inspecteurfendt achter bij een New Holland TDD serie, of een JD 5D serie ?? Dacht het niet. JD heeft jarenlang de 5000 serie geleverd die met diezelfde Carraro achterbrug gebouwd werd, nota bene gebouwd in de Carraro fabriek.
inspecteurfendt
@Renze in het magazine staat de tabel. Hier alvast een uitleg:Een Nederlandse prijs is nog niet bekend. Ursus plaatst de C380 in het marktsegment waar ook de Zetor Major,Farmtrac, john deere en Case IH zitten, en zou wat goedkoper zijn dan die concurrenten. Of dit gaat lukken, zal over een paar maanden duidelijker moeten worden. In Polen doet de C380 105.000 zloty, omgerekend ruim €25.000.
Renze
@inspecteurfendt De Ursus C380, Zetor Major, en Farmtrac DT775 hebben allemaal dezelfde Carraro achterbrug en dezelfde Poolse Koja kabine. Koja is ooit begonnen als aftermarket kabinebouwer voor retrofit op Ursus C360 en licentiebouw Ursus MF trekkers.
ronald73
Even wat componenten opscharrelen, aan elkaar schroeven en dan een stickertje bij de plaatselijke stickerboer ophalen en erop plakken. En hopsekee! Er is weer een nieuw trekkermerk!
inspecteurfendt
Nog meer info????????
Er is ook een APP voor gemaakt, genaamd:"Ursus mobile". Deze kan je downloaden in de; app store van Apple, de play store van andriod & de app store van Windows.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2