Illustratie van:

Fendt Favorit 3 - Hefdeksel as vast

Hallo,
ik ben bezig met de restauratie van een favorit3 bouwjaar 1963,
hierbij wilde de hef niet werken,
oliedruk heb ik wat de frontlader die er op staat werk wel perfect.
ik denk dat de hoofdas vast zit waar de hefarmen aanhangen. heeft er iemand hier ervaring mee? Kan ik mij best een ander hefdeksel zoeken??

alvast bedankt voor je reactie!

grtn jeff

Deel dit topic

Reacties

Kramertracfan
Ik denk dat de zuigerstang losgegaan is van de zuiger deze is geborgd door een holle pen maar door ouderdom is die doorgesleten dit is heel goed te maken (hebben we ook gehad met onze fendt) gewoon het hefdeksel er eens afhalen dan zie je het wel
jeffke
@Kramertracfan
bedankt voor je reactie, heb ik net gedaan
pen is nog mooi heel, heb ook even de zuiger bewogen en deze zit ook nog los. enkel de grote hefas zit vast. wat kan ik hieraan doen?
zou het kunnen dat deze is vastgeroest door te lang buiten te staan?
gerhardleusink
Heb hetzelfde probleem gehad met een mf240 daar zat de hefas ook muur vast. Hefdeksel erafgehaald en vervolgens de as er meteen pers uitgedrukt. Nu was het bij de mf wel zo dat de hefas er maar naar een kant toe uit wil. Daar zat een blinde kant aan. Dus als je gaat persen wel zeker weten dat je niet de boel daarom kapit drukt. De hefas was vast gaan zitten doordat de trekker altijd buiten stond en weinig werd gebruikt. Vermoedelijk is er water tussen gekomen en de boel vastgeroest.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1