MTD Zitmaaier - motor staat af zodra maaier in de drive stand wordt gezet.

Hallo hoop dat iemand mij kan helpen,
Nadat we onze maaier vandaag weer hebben opgehaald na een beurt en nieuwe riem waarbij hun zeiden dat de maaier het nu weer prima deed, er zat ook vers gras in de bak dus ze zouden er wel mee hebben moeten gereden.
Vanavond uit de aanhanger gehaald en willen gaan maaien, maar hij slaat elke keer af, hij loopt verder goed in de vrije, maar zodra we hem in de Drive stand zetten staat de motor af, ook na even een tijdje de motor gedraaid te laten hebben, weinig gas of veel gas we hebben van alles geprobeerd, maar hij blijft afslaan.
Nu kunnen we wel weer terug naar de maker, maar de man die er echt verstand van had bleek op vakantie te zijn, en hopenlijk is het maar een klein dingetje die we zelf op kunnen lossen zodat we de maaier niet nog eens 2 weken kwijt zijn.

Hoop dat er iemand is die ons kan helpen.
Bij voorbaat dank!
Groet, Deborah
Deborah

Reacties

IH214d
Contactje van de stoelbeveiliging?
MF6465dynashift
Stikt de maaier of slaat word het contact zegmaar uit gezet door bijvoorbeeld hierboven genoemd een beveiliging of iets dergelijks
Deborah
Nee de motor krijgt weerstand van het loslaten van de hendel van de parkeerstand naar de drive stand.
De beveiliging stoel, is uitgeschakeld, strekker is los, ook met beveiliging ingeschakeld helpt niet.

Wel moeten we plankje onder zitting leggen I.v.m. accu en accubak die ze geplaatst hebben die te hoog ligt nu anders raakt de stoel de accu, hebben ze niet mooi opgelost, is dit ook afhankelijk van de beveiliging??
Wimsumar
Beste Deborah: Heeft de aandrijving van de zitmaaier schade opgelopen bij het op- en afladen van de aanhanger?
dieseltank
Ik zou het eerst gaan zoeken bij de beveiligingen oa stoel, opvangbak, parkeerstand etc.

Dat hij weerstand krijgt is in die zin ook logische. messen willen gaan draaien, maar contact word onderbroken. Als je hem langzaam in schakeld wat doet ie dan?

Kijk ook eens even naar de messen of deze soepel draaien.. / elkaar noe raken.

Haal voor de gein is de v snaar van het maaibord er even af gewoon lamgs dd pouliepoulie leggen. Zodat je het een en ander kan uitsluiten
Of het aan het maaibord ligt, of toch aan een contact.
Deborah
Hij doet het voor nu weer!!
Monteur is langs geweest, heeft aan stekkertje gezeten van de opvangbak en hij doet het opeens weer, volgens hem lag het daaraan ook hadden ze een en ander omgeleid etc (vorige eigenaar had ermee zitten te prutsen) hopen dat hij het nu blijft doen.

Bedankt voor het meedenken:-) 😄

Groet Deborah.
dieseltank
Ik lus dat ook het liefst door met een zekering, plug and play.

Niks zo iritant dat da ding 50 keer afslaat tijdens t maaie.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!