Fordson Major - dashbord niet aanwezig

Ik heb een major uit 1957 gekocht om op te knappen en nu zit er geen urenteller op deze trekker
mijn vraag is hoort deze hier wel op want er zit namelijk wel een aandrijving bij de distributie maar er zit ook geen houder hier voor onder het stuur.
als dit er wel ophoort wie heeft dan zoiets voor mij te koop.
monster 2012

Reacties

Wimsumar
Beste Monster 2012: Neem contact op met:

trekker-onderdelen.nl/page5.php/
majoor85
Ik.zal zeggen even kontak zoeken met richard pit die heeft voor zo trekker van alles liggen en hij kan je er vast oom alles over vertellen wat je wilt weten
Wimsumar
Beste Majoor85:
Quote @majoor85:
oom

T.F.lid @RPCounty familie van jou? 😉

Voor de topicvraagsteller in Eelde is Steenwijk wel wat dichterbij om eventueel wat op te halen.
Fendt926Driver
Heb hier nog wel een uren teller liggen van een major mag je gratis ophalen.....
jordi 1455
Arno van Dokkum handelt in meters, hij laat ze speciaal in Canada maken en zijn van hoge kwaliteit.

ronald73
De gewone Major heeft geen toeren/urenteller vlak onder het stuur, de latere Power Major en de Super Major wel. Daar zit ook een iets andere dieseltank op en het handgas is anders dan op jouw Major.
Waarschijnlijk heeft dan op jouw Major een toerenteller gezeten die vastgemaakt was ergens in de buurt van de gashendel, niet alle Majors hadden dat standaard.

Als ik het mis heb, verbeter mij maar 😉
monster 2012
Mooi mensen ,deze reacties .hier kan ik wat mee en Fendt 926 Driver. ik kom er op terug
oldtimergek
Zoals ronald73 al zegt heeft de gewone major geen toeren teller. Het dashbord bevat een temp meter, olie druk meter, ampere meter, licht schakelaar, toeter knop en de knop om de motor uit te schakelen.
Fendt926Driver
Hierbij de fotos van de meters die wij vroeger hadden op de fordsonop deze foto kun je de bevestiging zien waar beide meters mee aan de trekker bevestigd warenbeide fotos gemaakt met een Fendt op de achtergrond om je op ideeen te brengen als je ooit een echte trekker wilt hebben 😃
RPCounty
@oldtimergek dat klopt wel harrie wat je zegt. Maar vanaf 1956 was het optioneel te bestellen. De klok van @926driver is precies de juiste klok met beugel voor dit model. Die waren veel groter. En je moet er een gebogen gashendel bij hebben die om de klok heen loopt.
oldtimergek
@RPCounty kijk weer wat geleerd.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!