Oud-medewerker Cebeco schenkt trekkers aan Same-museum

Henk Kamping uit Smilde overhandigde drie antieke Same-trekkers aan Francesco Cassani. Cassani is vice-president van de SDF Group waar naast Same ook Deutz-Fahr, Lambogrhini en Hürlimann toe behoren. De drie antieke trekkers behoorden tot Kampings privécollectie en ontbraken nog in het museum.

Deel dit topic

Reacties

Husqvarna
Goede zaak, denk dat ze daar ook wat meer bekijks krijgen.
weurding
Geweldig gebaar en een behoud voor de trekkers
FONHOF
Haha mooi ja, heeft henk kamping me vorige week ook verteld.
valmet 605
Ik ben 20 jaar geleden er eens langs geweest toen stonden deze trekkers er al.
Zo gaaf dat ze nu naar de fabrikant terug zijn.

Wel heel erg balen dat same niet meer word geimporteerd!
weurding
@valmet 605 is dat zo? kun je geen same meer via de officiele kanalen kopen? wist ik niet, zijn eigenlijk ook identiek aan df, alleen de kleur verschilt
valmet 605
@weurding zo ver als ik weet zijn er geen dealers meer. ook geen normale import meer. op verzoek kan je oranje deutz kopen.
SJB533
@valmet 605 @weurding
@LMB Uildriks staat anders nog gewoon op de website vermeld 😉
jordi 1455
@valmet 605 @weurding Same kun je nog kopen in Nederland, maar de deutz houd meer zijn waarde.

Weurding er zijn nog wat meer verschillen tussen SAME en Deutz-Fahr zoals het plaatwerk en zijn deutz-Fahr trekkers wel leverbaar met CVT.
weurding
@SJB533 maar die gaan wel steeds meer op groen over
weurding
@jordi 1455 de waardedaling was bij de tegenhangers van df altijd al een hekel punt, zelfs hurlimann en lamborghini daalden harder
SJB533
@weurding
Dat zal zijn, omdat hier in het noorden (Europa) SLH niet zo leefde als Deutz/Deutz-Fahr? Dus de klant zal daar meer mee hebben
weurding
@SJB533 zal een beetje vw/skoda verhaal zijn, ondanks er veel van elkaar gebruikt wordt, maar claas zakte in het begin ook harder in waarde dan nu
willem-vossebeld
Same is gewoon verkrijgbaar via sdf dealerkanaal, oranje is ook mooier
erik9831
@weurding hangt het ook niet van streek tot streek af ?

Misschien dat een Deutz in België, Nederland zijn waarde hoger is tegenover dezelfde Same of Lambo. Maar misschien is het in Italië net het omgekeerde ?
Loeideutz
SDF groep heeft een aantal jaren geleden al besloten dat ze de merken die in een land het beste lopen in dat land blijven verkopen. Ik meen dat er in de verschillende merken nog verschillende motors liggen, maar daar ben ik niet helemaal meer zeker van.
weurding
@erik9831 misschien wel, geen idee om eerlijk te zijn, meestal is in het land van herkomst het product wel het meest gewaardeerd
jordi 1455
@Loeideutz Nee dat is (nog) niet zo, maar ze willen het wel doen, maar aan de ene kant vraag ik me af of ze het wel doe, aangezien ze vorig jaar een hoop aandelen van deutz AG hebben verkocht.
JD6930
Ben ik de enige die het artikel niet helemaal snapt?

Op de ene plek staat dat een man overleden is, en bij de foto staat ie er in een keer bij..... Of zijn ze een naam vergeten erbij te zetten......
Wimbo
@JD6930 begrijpend lezen leer je in groep 3 Hans.
JD6930
Quote []:
Geestelijk vader

Carozza nam de tractoren onder toezicht van zijn grootvader Francesco Cassani in ontvangst. Echter figuurlijk, Cassani leeft niet meer, maar kijkt vanaf een meer dan levensgrote foto in de fabriek. Cassani is de ‘geestelijke vader’ van deze trekkers.

Quote []:
Links op de foto Franscesco Cassani, daarnaast Henk Kamping en Anne Uildriks, SDF-dealer uit Assen. Rechts Wilco Jilissen. Hij is CEO van SDF Benelux.

Zal wel aan mij liggen maar ik zie links de foto waar men eerder zegt dat het Francesco Cassani is, later zeggen ze 4 namen bij een foto van 4 mensen waarbij de eerste Franscesco is.... Of ze hebben een s teveel gebruikt of de verkeerde naam er neer gezet en zou het eigenlijk Carozza moeten zijn???

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
5