Ervaring Viking grasmaaier

Goedendag allen!
Wij zijn aan het kijken voor een nieuwe grasmaaier om onze Castelgarden XX220HD te vervangen.
Hierbij werd ons de Viking MT6127 ZT geadviseerd.
Kan iemand de plus en minpunten noemen van deze maaier?

Bij voorbaad dank!

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Het achteruit rijden is een minpunt.

Als je gras aan het afrijden bent, voorwaarts, blijft het maaidek draaien. Als je hem dan in zijn achteruit zet, en je vergeet de knop in te drukken aan de linkervoet valt hij iedere keer stil. Als je hem wel indrukt, blijft hij draaien maar soms is de plaats wat smal, waardoor je soms eens stil komt te staan in achteruit en dan moet je opnieuw die knop induwen. Dat is het enige minpunt vind ik persoonlijk.

Ik heb een MT5 en ben hier echt super blij mee. Doet wat moet, is heel makkelijk om mee te werken. echt een pracht machine.

Kort afdraaien, kan hoger gras zonder probleem maaien, kan een mulch-kit op gezet worden ...
Rickbuevink
@erik9831 op dat achteruitrijden hebben we al een oplossing, ze willen van de LMB de beveiliging er wel afhalen 😄
erik9831
@Rickbuevink Ga ik ook vragen om te doen, want het is echt soms hatelijk.

en niet vergeten ... Viking is Stihl
jehan
Waarom een zitmaaier rick ..lopen ja schapen genoeg bij jullie in de buurt .savond ff draadje los doen en laat ze maar vreten
Rickbuevink
@jehan haha, kan ook nog!
Corne S
Koop gelijk maar ant diefstal beveiliging erbij, aangezien ze de laatste tijd nogal gestolen worden.
Rickbuevink
@jehan wi-j hebt laatst de schapen van Freek d'r al in e-had. Die van ons konden 't gres niet bi-jhollen..
danny_ford
@erik9831
Stihl maakt geen zitmaaiers. Of je moet bedoelen dat het merk Viking wordt gebruikt voor de zitmaaiers die via Stihl worden geproduceerd. De Viking zitmaaiers vallen onder het CastelGarden concern waar ook oa Dolmar en voor een groot deel de Honda zitmaaiers worden geproduceerd (Honda gebruikt een ander maaidek en andere motor).
danny_ford
@erik9831
Dan worden ze waarschijnlijk door CastelGarden voor Stihl gemaakt. Zitmaaier fabrikanten hebben tegenwoordig vreemde merk constructies 😃
orangpower
Ik rijd met MR4082 , echt een super machine ook achteruit door dat dit via een hendel is. heel wendbaar en snel.
ZEER tevreden van
orangpower
@danny_ford kdacht dat deze onafhankelijk werken. gebruiken wel brigssandstraton en kawasaki motoren.
danny_ford
@orangpower
Misschien tegenwoordig wel. Tot een jaar of vijf terug waren het eigenlijk gewoon Castelgardens in een andere kleur. Pas heb ik nog een MT540 gehad (wel iets ouder, was dacht ik van omstreeks 2002), maar die kwam uit de Castelgarden fabriek in Italië.
erik9831
@orangpower mijn heeft inderdaad die brigs and straton motor.

De Castelgarden zitmaaier van 2007, van mijn moeder, heeft identiek dezelfde motor.

Alleen is de Viking zijn maaidek een pak beter dan die van de castelgarden. Met de Casterlgarden heb ik constant dat de uitwerppijp verstopt, zelfs bij laag gras. Bij de Viking blaast hij er alles gewoon door. Als de Castelgarden 10 keer verstopt is het bij de viking minder dan 1 keer 😄 Toerental hoor je echt dalen op de castelgarden, bij de Viking nooit eigenlijk.

De pijp van de Castelgarden kan je er zeer moeilijk uithalen, als de viking dan toch eens verstopt staan er op de pijp 2 boutjes waarmee je de pijp zonder problemen kan uithalen en reinigen.

Viking zijn maaibord is vrij gemakkelijk te verwijderen, terwijl die van de castelgarden bijna onmogelijk te verwijderen valt.

Zijn een paar dingen die ik heb ervaren tussen deze 2 modellen. Wereld van verschil eigenlijk. Nu wil ik men zitmaaier gebruiken, waar ik vroeger het liever met een gewone grasmachine deed omwille van de moeilijke werking van de Castelgarden.
orangpower
@erik9831 Wel, ik ken het verschil nu goed tussen castelgarden en viking.
Een collega waar ik goed mee kan opschieten heeft ook een castelgarden, bij nat gras en regen weer is dit een hel om mee te maaien, raapt niet op de pijp snel vol ook bij laag gras.
En bij redelijk hoog gras moet je er niet aandenken om er aan te beginnen.
Terwijl dit bij men viking geen enkel probleem is.
Als mijn viking het opgeeft moet je er met een ruwterreinmaaier aan gaan 😄
Rickbuevink
Heren, heel erg bedankt voor de steun en toeverlaat! We hebben de Viking sinds vandaag bij huis, eerste stukje gemaaid en het maait donders! Bedankt!
Rickbuevink
Heren, heel erg bedankt voor de steun en toeverlaat! We hebben de Viking sinds vandaag bij huis, eerste stukje gemaaid en het maait donders! Bedankt!
jehan
@Rickbuevink kijk aan dus ik hoef niet meer met de maaiers van de firma te komen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
19